Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΠως φτιάχνω εσπρέσο χωρίς μηχανή; Όλα όσα θες να ξέρεις

Πως φτιάχνω εσπρέσο χωρίς μηχανή; Όλα όσα θες να ξέρεις

Οι ειδικά κατασκευασμένες κούπες για καφέ espresso
για καφέ εσπρέσσο αποτελεί αναμφίβολα, αν όχι το διασημότερο, ένα από τα διασημότερα είδη κούπας καφέ στον κόσμο. Με ιταλικές ρίζες και δυνατό άρωμα έχει κατακτήσει όλον τον κόσμο με την γεύση του και την τόνωση που προσφέρει στην διάθεση μας. Αν αγαπάς τον καφέ εσπρέσο και τον καταναλώνεις στην καθημερινότητα σου σίγουρα ξέρεις να εκτιμάς την ουσία του καλού καφέ.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια η διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής του έχει μπει στην καθημερινή ρουτίνα μας. Η παρασκευή του δεν γίνεται μονάχα σε κάποια  καφετέρια αλλά μπορούμε εύκολα και απλά να τον ετοιμάσουμε και να τον απολαύσουμε από την άνεση του σπιτιού μας. Αν σκέφτεσαι όμως πως για να γίνει αυτό χρειάζεται να αγοράσεις ειδική μηχανή, τότε σου λέμε πως μπορείς να απολαύσεις ακαταμάχητο εσπρέσο χωρίς να ξοδέψεις πολλά. Το πώς θα το μάθεις παρακάτω.

Εσπρέσο χωρίς μηχανή: Ένα μαγευτικό ταξίδι γεύσης και αρωμάτων

Ο σωστός και γευστικός εσπρέσο το μόνο που χρειάζεται για την προετοιμασία του είναι ποιοτικό και σωστό καφέ, μια καφετιέρα χειρός και φυσικά αγάπη για την σωστή παρασκευή του. Σε όλα τα social media θα δεις πως ο καφές εσπρέσο έχει αρχίσει να γίνεται μεγάλο trend με την χρήση της vintage και τόσο αισθητικά όμορφης καφετιέρας χειρός.

Όσον αφορά το κόστος μια καφετιέρας χειρός αυτό κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά ποσά, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να την προμηθευτούν και να απολαύσουν όχι μόνο τον εσπρέσο αλλά και την όλη διαδικασία προετοιμασίας του. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη απόλαυση από την μυρωδιά του πρωινού καφέ; Αυτές οι μικρές, απλές στιγμές κάνουν την διαφορά στην ζωή μας και μας δίνουν χαρά.

Αν θες να κάνεις ένα όμορφο δώρο σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, που ξέρεις ότι λατρεύει τον καφέ εσπρέσο, τότε η επιλογή μιας τέτοιας μηχανής είναι μια από τις καλύτερες. Ο χειρισμός της είναι πανεύκολος και μπόρει να την χρησιμοποιήσουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια όλοι. Η επιλογή μιας καφετιέρας χειρός μας προσφέρει ένα εύρος επίλογων και ποικιλιών σε ποιοτικούς καφέδες. Νέες γεύσεις και ζεστά αρώματα μας δίνουν την δυνατότητα να γευτούμε πολλές ποικιλίες καφέ εσπρέσο και να εμπλουτίσουμε τα γούστα μας στον καφέ και να ανακαλύψουμε τι μας αρέσει περισσότερο.

Η ποικιλία που μπορεί κανείς να βρεις σε αλεσμένους καφέδες εσπρέσο, κατάλληλους για χειροκίνητες μηχανές, ορισμένες φόρες ξεπερνά την αντίστοιχη ποικιλία σε κάψουλες για τις κλασικές μηχανές εσπρέσο. Εδώ επενδύουμε στην εξερεύνηση και στο ατόφιο χαρμάνι που ο καφές αναβλύζει κατά την παρασκευή του. Οι Ιταλοί, ειδικοί στη παρασκευή καφέ, νέοι και πιο έμπειροι εξακολουθούν ως σήμερα και με ακόμη μεγαλύτερη αγάπη να ετοιμάζουν τον καφέ τους χρησιμοποιώντας την χειροκίνητη κλασική πλέον μηχανή. Αυτό και μόνο σαφώς και λέει πολλά.

Καφετιέρα χειρός για εσπρέσο στιγμής: Ένα μοναδικό και διαχρονικό gadget για τους λάτρεις του καφέ εσπρέσο

Οι καφετιέρες χειρός κατά βάση είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι. Η χωρητικότητά τους και ο καφές που φτιάχνουν, σε αναλόγια υπολογίζεται συνήθως σε τρία με έξι φλιτζάνια, ανάλογα το μέγεθος που θα επιλέξεις να αγοράσεις. Με βάση το μέγεθος της μηχανής διαμορφώνεται και η τιμή της καφετιέρας. Η ποικιλία που υπάρχει στο εμπόριο είναι πολύ μεγάλη και ανάλογο είναι και το εύρος τιμών τους.

Πώς να φτιάξεις εσπρέσο χωρίς μηχανή: Αναλυτικά όλη η διαδικασία

Τρία απλά βήματα περιλαμβάνει η προετοιμασία του εσπρέσο χρησιμοποιώντας χειροκίνητη μηχανή. Χρειάζεσαι νερό βρύσης, μια χειροκίνητη μηχανή εσπρέσο στο μέγεθος που εσύ προτιμάς, υπάρχουν ατομικές αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους, φίλτρο και τον αλεσμένο καφέ εσπρέσο της αρεσκείας σου. Η διαδικασία λοιπόν είναι απλή και είναι η ακόλουθη:

  1. Γεμίζεις με νερό από την βρύση ως ένα σημείο ελάχιστα πιο κάτω από την ειδική βαλβίδα.
  2. Τοποθετείς το μεταλλικό φίλτρο (σουρωτήρι) και προσθέτεις τον αγαπημένο σου αλεσμένο καφέ
  3. Βιδώνεις πολύ καλά το επάνω μέρος της χειροκίνητης καφετιέρας και την τοποθετείς στο μάτι της κουζίνας σου
  4. Τον αφήνεις να βράσει και να απελευθερώσει το υπέροχο άρωμα του

Το νερό αρχίζει να βράζει και η πίεση σπρώχνει τον ατμό και το νερό προς τα πάνω και γεμίζει το πάνω μέρος της συσκευής με ζεστό εσπρέσο. Ο ατμός που δημιουργείται κατά τον βρασμό είναι αυτός που δημιουργεί γρήγορα και απλά τον εσπρέσο, αφήνοντας τον να ξεχειλίσει και να απελευθερώσει τα αρώματα του. Η διαδικασία και η παράγωγη του καφέ αυτού δεν υστέρει σε τίποτα με μια ακριβή μηχανή εσπρέσο.

Ακόμα και αν μελλοντικά θελήσεις να αγοράσεις μια ακριβότερη μηχανή εσπρέσο, η μηχανή χειρός θα είναι πάντα ένα χρήσιμο gadget που μπορεί να σε συνοδεύσει σε πολλές σου εξορμήσεις και περιπτώσεις. Για παράδειγμα σε ένα πικνίκ, στο κάμπινγκ ή απλά κατά την διαμονή σου στο εξοχικό σου σπίτι.

Ο εναλλακτικός τρόπος: Ανακάτεψε απλά νερό με την αγαπημένη σου ποικιλία καφέ

Μια ακόμη εναλλακτική για να φτιάξεις και να απολαύσεις τον αγαπημένο σου εσπρέσο χωρίς να χρειαστεί να έχεις μηχανή, είναι με τον κλασικό τρόπο μείξης  καφέ με νερό. Στο σουπερ μάρκετ αλλά και σε πολλά καφεκοπτεία θα βρεις πολλά είδη καφέ εσπρέσο, τα όποια με μια απλή μείξη με ζεστό νερό σου προσφέρουν ένα γευστικό και γεμάτο σώμα καφέ.

Η ακαταμάχητη γεύση του καφέ μπορεί με εύκολους τρόπους να δημιουργηθεί. Τα είδη αυτά φυσικά μπορείς να τα απολαύσεις και κρύα. Η διαδικασία λοιπόν για να φτιάξεις τον εσπρέσο σου χωρίς καμία συσκευή και μηχανή είναι πολύ απλή και είναι η ακόλουθη:

Βάζεις ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο στο φλιτζάνι σου, ανάλογα με το πόσο δυνατό θες τον καφέ σου. Στη συνέχεια προσθέτεις την ζάχαρη, όση εσύ επιθυμείς ή και καθόλου, και τέλος προσθέτεις ζεστό νερό, το οποίο δεν το αφήνεις να βράσει αλλά το αφαιρείς λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού. Τέλος, ανακατεύεις ώσπου να διαλυθεί ο καφές με το νερό.

Υπάρχουν λοιπόν, εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να απολαύσεις τον εσπρέσο σου και να τον φτιάξεις χωρίς μηχανή. Ελπίζουμε να σου δώσαμε όμορφες ιδέες ώστε και εσύ να απολαμβάνεις καθημερινά τον αγαπημένο σου εσπρέσο εύκολα και απλά. Η βασική μας συμβουλή είναι πάντα να δίνεις έμφαση στο είδος και στην ποικίλα του καφέ και να δοκιμάζεις ώσπου να βρεις την δική σου αγαπημένη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα