Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΠως θα ζεσταθείτε οικονομικά

Πως θα ζεσταθείτε οικονομικά

Τέρμα τα ψέματα, σε λίγο καιρό καλωσορίζουμε και επίσημα τον χειμώνα,

ο οποίος προβλέπεται τσουχτερός τόσο για το σώμα μας, όσο και για την τσέπη μας. Και αυτό, γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα θα μας «κάψει» παρά θα μας ζεστάνει. Εδώ και λίγους μήνες, ο λογαριασμός του ρεύματος έρχεται φουσκωμένος και αυτό θα συνεχιστεί, καθώς επειτα από ανακοινώσεις της Eurostat, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα λάβει ανοδική πορεία με τους καταναλωτές να ανησυχούν για το πως θα περάσουν τον δύσκολο χειμώνα που είναι προ των πυλών.

Άλλωστε, στην Ελλάδα, τα έξοδα είναι περισσότερα και οι τιμές αρκετά πιο ανεβασμένες σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που δεν αφήνει ανεπηρέαστο κάθε μέσο νοικοκυριό, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει καθημερινά σε νέες προκλήσεις, που του παρουσιάζονται συνεχώς.

Μην ανησυχείς καθόλου γιατί έχουμε πιο πρακτικές συμβουλές για να μείνει το σπίτι σου ζεστό όλο τον χειμώνα και να μην ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ξέχασε το ηλεκτρικό καλοριφέρ και το κλιματιστικό φέτος, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα «αρπάξεις» μόλις δεις τον πρώτο λογαριασμό ρεύματος να έρχεται.

Για τους περισσότερους Έλληνες ο χειμώνας έχει άρωμα από τζάκι ή σόμπα ξύλου. Μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι, όλη η οικογένεια γύρω από το τζάκι, όπως ακριβώς γινόταν τα παλαιότερα χρόνια. Γιατί να μη το επιλέξεις, αφού στο εμπόριο θα βρεις και μια μεγάλη ποικιλία σε καυσόξυλα για να διαλέξεις στη τιμή και τη προσφορά που επιθυμείς. Μπορείς, να κάνεις και ένα καλό deal και να προμηθευτείς τη ποσότητα ξύλου για το σπίτι σου εξασφαλίζοντας ζεστασιά για όλο τον χρόνο.

Η σόμπα ξύλου είναι επίσης, μια πολύ αποδοτική και οικονομική κίνηση που μπορείς να κάνεις για να ζεστάνεις το σπίτι σου μέσα σε λίγη ώρα. Η απόδυση της βέβαια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το καύσιμο που θα επιλέξεις να κάψεις. Προτίμησε ελιά, καθώς ανήκει στα σκληρά ξύλα βραδείας καύσης, υψηλής διάρκειας αλλά και θερμότητας και θα σου προσφέρει δυνατή φλόγα, χωρίς σπίθες. Αλλωστε, τα ξύλα για τζάκι από ελιά, αποτελούν δημοφιλή επιλογή για την καύση στο τζάκι.

Αν έχεις κάποια χρήματα στην άκρη και θέλεις να τα επενδύσεις σε κάτι μακροπρόθεσμο που θα ωφελήσει το σπίτι και την τσέπη σου, η καλύτερη λύση είναι η θερμομόνωση, που θα μειώσει σημαντικά τα έξοδα θέρμανσης στον χώρο σου. Είτε επιλέξεις εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση θα μπορείς να απολαμβάνεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου, καθώς αποτελεί την πιο σίγουρη και οικολογική ιδέα, προκειμένου να μειώσεις σημαντικά τα έξοδα της θέρμανσης, καθώς περιορίζει την είσοδο του κρύου στο σπίτι και παράλληλα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς το περιβάλλον.

Και αν δεν έχεις ακόμη την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσεις σε αυτή την επένδυση, μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα αγαθό που σου χαρίζει δωρεάν η φύση, την θερμότητα του ήλιου. Μπορείς να φερθείς έξυπνα και κατά τη διάρκεια της ημέρας να ανοίγεις τις κουρτίνες και τα παράθυρα ώστε να εισέρχεται όλη η υπέρυθρη θερμότητα από το φυσικό φως του ήλιου.

Τελευταία και λύση έκτακτης ανάγκης είναι να αγοράσεις μια ηλεκτρική κουβέρτα ή ένα θερμαινόμενο υπόστρωμα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς ζεστά και να εξασφαλίσεις τη θερμότητα καθολη τη διάρκεια της νύχτας. Δεν κοστίζει πολλά χρήματα, αρκεί να την χρησιμοποιείς λελογισμένα και χωρίς σπατάλες, για αυτό φρόντισε να μην την ξεχνάς σε λειτουργία τις ώρες που λείπεις από το σπίτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την τοποθετήσεις σε λειτουργίας και απόλαυσε τη χαλάρωση και τη ζεστασιά στο κρεβάτι σου τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Φέτος τα καλοριφέρ και τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα αλλα και το κλιματιστικό δεν πρόκειται να ανάψουν, καθώς ο λογαριασμός της ΔΕΗ ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς και όλοι οι παραπάνω τρόποι θέρμανσης δεν ζεσταίνουν το σπίτι αποτελεσματικά. Δεν θα σε αφήσουμε όμως να παγώσεις, προτίμησε άλλους τρόπους για να παραμείνει το σπίτι σου ζεστό και βιώσιμο και καλό χειμώνα!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα