Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΟργάνωσε & διακόσμησε το φοιτητικό σου σπίτι εύκολα και οικονομικά!

Οργάνωσε & διακόσμησε το φοιτητικό σου σπίτι εύκολα και οικονομικά!

Για σένα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις τα φτερά σου και να χαρείς τη νέα πραγματικότητα έπειτα από την επιτυχία σου στις πανελλήνιες εξετάσεις, μην σε αγχώνει το φοιτητικό σου σπίτι.

Εύκολα και οικονομικά θα καταφέρεις να οργανώσεις και να διακοσμήσεις τον χώρο, στον οποίο πλέον θα χαλαρώνεις, θα διαβάζεις για την εξεταστική αλλα και θα παρκάρεις με τους συμφοιτητές σου.

Για αρχή αφού επιλέξεις το σπίτι που επιθυμείς, θα πρέπει να σκεφτείς πως φαντάζεσαι τους χώρους ώστε να τους κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικούς. Ως γνωστόν τα φοιτητικά σπίτια είναι αρκετά μικρά, για αυτό θα πρέπει να εξοικονομήσεις χώρο και χρήματα για να μπορέσεις να τα οργανώσεις σωστά.

Θα ξεκινήσουμε με το σαλόνι. Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξεις έναν καναπέ που μπορεί να γίνεται και κρεβάτι. Αυτό θα σε διευκολύνει, καθώς θα μπορείς να φιλοξενήσεις περισσότερα άτομα εάν το σπίτι σου είναι σχετικά μικρό και θα εξοικονομήσεις χώρο εάν έχεις έναν χώρο για σαλόνι και υπνοδωμάτιο.

Αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά χρήματα μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ή μόνη σου τον καναπέ κρεβάτι με πολύ απλό τρόπο. Χρησιμοποίησε ξύλινες παλέτες, φρέσκαρε τες, χρησιμοποίησε βαφή στο χρώμα της αρεσκείας σου και ένωσε τες εύκολα και απλά. Αγόρασε στρώμα και αρκετά μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και μοτίβα και έτοιμος ο καναπές-κρεβάτι.

Και για να μην αφήσεις τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι άδειο, μπορείς να επιλέξεις πόστερ με αφηρημένα σχέδια και διαφορά χρώματα, που ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου σου και να τα τοποθετήσεις, χαρίζοντας μια επιπρόσθετη παιχνιδιάρικη πινελιά στο φοιτητικό σου σπίτι. Στην πραγματικότητα σε αυτόν τον τοίχο έχεις τη δυνατότητα να εκφραστείς και να αναδείξεις με τις επιλογές σου την προσωπικότητα σου.

Σε μια πλευρά του τοίχου μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να κολλήσεις φωτογραφίες από τις αγαπημένες σου στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πάρε μερικές ιδέες από την Desenio poster. Μπορείς να προσθέσεις και φωτάκια, τα οποία θα τα έχεις αναμμένα όλο τον χρόνο, δημιουργώντας μια πιο Ästhetik γωνιά στο φοιτητικό σου υπνοδωμάτιο.

Και μιας και αναφερθήκαμε σε ξύλινες κατασκευές, μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτήν την ιδέα και να φτιάξεις ράφια, ίσως και κάποια βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας ανοιχτό χρώμα ξύλου. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις από τα βιβλία της σχολής σου, που πίστεψε με θα είναι πολλά μέχρι και διακοσμητικά στοιχεία, που δεν μπορείς να αποχωριστείς από το παιδικό σου δωμάτιο.

Ο αποθηκευτικός χώρος θα γίνει η νέα σου αγαπημένη φράση για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, οπότε μη διστάσεις να αγοράσεις μεγάλα ξύλινα ή και υφασμάτινα κουτιά, τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις κάτω από το κρεβάτι σου, ώστε να μη πιάνουν αρκετό χώρο και εκεί να αποθηκεύεις όλα όσα σου είναι απαραίτητα. Αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά, πράγματα που θέλεις να κρύψεις γιατί δεν πρόλαβες να συμμαζέψεις το σπίτι θα βρουν εκεί τη θέση τους.

Κεφάλαιο Κουζίνα. Συνήθως οι φοιτητές αποφεύγουν να μαγειρεύουν, αφού το ντελίβερι ή τα ταπεράκια της μαμάς είναι ο αγαπημένος τους φίλος. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως η οργάνωση σε αυτόν τον χώρο πρέπει να πάει «περίπατο». Μπορείς να τοποθετήσεις έναν πάγκο με δύο σκαμπό, που δεν «πιάνουν» πολύ χώρο. Ακόμη και μια πολύχρωμη ταπετσαρία με περίεργα μοτίβα, μπορεί να σου φτιάξει και να αρχίσεις το μαγείρεμα, έστω και σαν πείραμα. Κάπου εκεί ίσως μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσεις τη δική σου κάβα. Διάλεξε τα αγαπημένα ποτά της παρέας σου και κάνε το σπίτι σου το πιο “in” μπαράκι της πόλης.

Είμαστε σίγουροι πως επειτα από όλα όσα διάβασες, θα διακοσμήσεις και θα οργανώσεις το νέο σου σπίτι έξυπνα και οικονομικά, εκφράζοντας το προσωπικό σου στυλ, έχοντας ως βασικό στόχο την ευκολία και την εργονομία στον χώρο σου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα