Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήInfotainmentΟδηγός επιβίωσης για τις καλοκαιρινές συναυλίες

Οδηγός επιβίωσης για τις καλοκαιρινές συναυλίες

- Advertisement -

Σε περίπτωση που ρωτάς την άποψή μου -που δεν νομίζω- θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν είμαι οπαδός του καλοκαιριού. Όχι ότι δεν μου αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα και η άδεια από τη δουλειά, αλλά ειλικρινά δεν την αντέχω όλη αυτή τη ζέστη.

Το να μην ξέρεις τι να φορέσεις, το να κάνεις δέκα βήματα και να ιδρώνεις και αυτή η καθημερινή μάχη με τα κουνούπια, νιώθω ότι με εξοντώνουν. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που δεν θα άλλαζα ποτέ σε αυτή την εποχή: τις συναυλίες και την παγωμένη μπίρα. Κι όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, τότε το καλοκαίρι αποκτάει άλλο νόημα.

Καν’ το λίγο εικόνα: καθημερινή καλοκαιριού. Η ώρα είναι λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Έχεις δηλώσει άδεια ή τηλεργασία, ή απλώς κάνεις κοπάνα από τη δουλειά, φτάνεις στο φεστιβάλ, η πρώτη μπάντα της ημέρας μόλις έχει βγει στη σκηνή, ο χώρος δεν έχει γεμίσει από κόσμο, ο ήλιος συνδυάζεται με αυτό το χαλαρό αεράκι (αν υπάρχει), πετυχαίνεις ένα-δύο γνωστούς και την ώρα που αρχίζει να ανεβαίνει η ένταση, εσύ παίρνεις από το μπαρ την πρώτη παγωμένη Pils Hellas. Το παραδέχομαι: αν κάτι μου έλειψε τα δύο τελευταία χρόνια, είναι η παραπάνω εικόνα.

Όμως, τέλος τα ψέματα. Αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει στους παλιούς καλούς ρυθμούς. Δεκάδες συγκροτήματα από το εξωτερικό θα περάσουν από τα μέρη μας, θα συνδυαστούν με τα εγχώρια γκρουπ και εμείς από τώρα κάνουμε ετοιμάζουμε στο μυαλό μας τις στιγμές που θα ζήσουμε. Κι επειδή, μετά από δύο χρόνια, παίζει να έχουμε χάσει το συναυλιακό touch μας, προτού βουτήξεις στο φεστιβαλικό καλοκαίρι, διάβασε τον οδηγό επιβίωσης που ακολουθεί. Σίγουρα θα σου χρειαστεί.

Παιδιά, να οργανωθούμε
Είπαμε, μετά από δύο χρόνια, το συναυλιακό καλοκαίρι ετοιμάζεται να πάρει το αίμα του πίσω. Έλληνες ή ξένοι καλλιτέχνες, μικρά ή μεγάλα ονόματα, συγκροτήματα ή solo μουσικοί κουρδίζουν τις κιθάρες τους και ετοιμάζονται για ένα λάιβ από τα παλιά. Κι επειδή ενδέχεται να χάσεις τη μπάλα, τις ημερομηνίες και στο τέλος τη συναυλία, φτιάξε από τώρα ένα πρόγραμμα στο calendar σου για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

Δεν είναι πασαρέλα
Στις συναυλίες πάντα θέλουμε να ντυνόμαστε όσο πιο κουλ γίνεται, φορώντας «ψαγμένα» ρούχα. Όλοι το έχουμε κάνει. Αλλά σκέψου ότι δεν πας για μοντέλο, ούτε σε πασαρέλα. Η ουσία είναι να είσαι άνετα – ιδιαίτερα όταν το θερμόμετρο δείχνει 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω. Μη φορέσεις μόνο μαύρα t-shirts και κολλητά τζιν, γιατί πριν περάσουν 10 λεπτά θα θέλεις να σκίσεις τα ρούχα σου. Κι όσες δροσερές Pils Hellas κι αν απολαύσεις δεν θα σώσεις την κατάσταση.

Τσάντες και τσαντάκια
Η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά των φεστιβάλ: Έχεις πράγματα να πάρεις μαζί σου (βλέπε πορτοφόλι, κλειδιά, γυαλιά ηλίου κτλ κτλ) αλλά από την άλλη θέλεις να είσαι και πιο χαλαρός/η κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Τι κάνεις; Η αλήθεια είναι ότι με το backpack νιώθεις συνέχεια σαν έχεις ένα βάρος στη πλάτη σου. Με τις πάνινες τσάντες στον ώμο, νιώθεις συνέχεια ότι θα χάσεις τα πράγματά σου. Όσο για μπανάνα στη μέση: ήταν, είναι και θα είναι κάπως κιτς. Δύσκολη πίστα. Αν δεν βρεις κάποιον/α να του φορτώσεις τα πράγματά σου, θα έλεγα να σκεφτείς μίνιμαλ: μην πάρεις πορτοφόλι αλλά μόνο κάρτα για να την έχεις την τσέπη. Στην άλλη το κινητό με τα κλειδιά, τα γυαλιά ηλίου τα «κρεμάς» από την μπλούζα και τα έξτρα τα βάζεις στις κωλότσεπες. Νιώθεις λίγο σαν παζλ, αλλά καλύτερο είναι από το να κουβαλάς τσάντες και τσαντάκια.

Μη χαθούμε
Πάντα, μα πάντα, να έχεις κανονίσει ένα σημείο συνάντησης με την παρέα σου από πριν, σε περίπτωση που χαθείτε. Κατά προτίμηση όχι πολύ κοντά στο stage, γιατί με τον κόσμο που θα έχει μάλλον δεν θα βρεθείτε ούτε τότε. Κι όχι, το να παίρνεις τηλέφωνα με το κινητό δεν είναι λύση. Κατά 99,9% ο άλλος δεν θα σε ακούσει με τις μπάντες να παίζουν μουσική.

Έσο έτοιμος #1
Ας πούμε μια αλήθεια: Στα μουσικά φεστιβάλ μία μπίρα ίσον καμία. Άρα πάρε από νωρίς από το ταμείο δύο–τρία tokens, ώστε να μην πηγαίνεις να στήνεσαι στην ουρά κάθε φορά που θέλεις να ανανεώσεις τη δροσερή σου Pils Hellas.

Έσο έτοιμος #2
Και έρχεται εκείνη η στιγμή που το συγκρότημα θα πει το αγαπημένο σου κομμάτι. Κι εσύ βλέπεις το stage με τα κιάλια. Φιλική συμβουλή: κάτσε και απόλαυσε το τραγούδι εκεί που είσαι. Μη γίνεις από εκείνους/ες που αρχίζουν να σπρώχνουν τους πάντες για να φτάσουν μπροστά στη σκηνή ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. Ούτε το κομμάτι θα απολαύσεις και θα ακούσεις μερικά «γαλλικά» επειδή κατά 99,9% θα χύσεις την μπίρα κάποιου άλλου. Αν θέλεις να χτυπηθείς face to face με το συγκρότημα, τότε φρόντισε να πας μπροστά από νωρίς.

Tips που κάνουν τη διαφορά
– Θυμάσαι ότι τα φεστιβάλ κρατάνε παραπάνω από ένα εξάωρο ε; Λοιπόν, αν θέλεις να φτάσεις μέχρι το τέλος, καλό είναι να μη χτυπιέσαι όλη την ώρα. Πάρε τις ανάσες σου, κάτσε για λίγο κάτω και χάρισε στον εαυτό σου μερικές στιγμές δροσιάς και ανανέωσης με μια Pils Hellas. Δεν είναι κακό.

– Κι αφού είπαμε ότι τα φεστιβάλ κρατάνε αρκετές ώρες, καλό είναι να έχεις φάει κάτι πριν πας. Όπως λέει ο σοφός λαός «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει».

– Καλές οι μπίρες, αλλά πάντα μαζί σου να έχεις ένα μπουκαλάκι νερό. Με τέτοια ζέστη θέλει προσοχή.

– Tip καλής συμπεριφοράς: ΟΚ, όλοι μας πάμε σε μια συναυλία για κάποιο συγκρότημα που μας αρέσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τα πιο μικρά συγκροτήματα, μιλώντας ή γυρνώντας την πλάτη μας στο stage. Άκουσέ τα. Ποτέ δεν ξέρεις ποιο μπορεί να σε εντυπωσιάσει.

– Last but not least: δεν βλάπτει να έχεις μαζί σου και ένα μικρό πακέτο μωρομάντηλα. Μεταξύ μας, όλο και κάποιος θα σου πετάξει την μπίρα του πάνω σου και δεν είναι καθόλου ωραίο να νιώθεις ότι κολλάς σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Πηγή: vice.com

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 







Διαβάστε Ακόμα