Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΚαταστήματα με μοναδικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Καταστήματα με μοναδικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Τραβούν τα βλέμματα, έχουν μεγάλη ζήτηση στο αγοραστικό κοινό, είναι ιδιαίτερα και κάποια αλλά παρά πολύ νόστιμα. Τρία μαγαζιά που θα τα βρεις μόνο στη Θεσσαλονίκη και φημίζονται για την μοναδικότητα των προϊόντων τους.

Ρεπορτάζ: Εύη Ανδρικοπούλου

«Olive Tree Wood»

Ούτε που φαντάζεται κανείς πόσα πράγματα μπορούν να δημιουργηθούν από ένα κομμάτι ξύλου. Κι όμως στο εργαστήριο του «Olive Tree Wood» έχουν βάλει όλη τους την τέχνη και το μεράκι κι έχουν δημιουργήσει μοναδικά κομμάτια που δεν θα τα βρεις πουθενά άλλου στη Θεσσαλονίκη.

Η ιδέα για να δημιουργηθεί ένα μαγαζι το οποίο θα διαθέτει προϊόντα από ξύλο ελιάς ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Το 1999 με 2000, όταν εμπορεύτηκαν για πρώτη φορά το ξύλο και πλέον το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη κλείνει ενάμιση χρόνο λειτουργίας με τους επισκέπτες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Γιώργος Χιωτάκης, μίλησε στο Seleo.gr και ανέφερε ότι, «αυτό που παρατηρήσαμε από τις πρώτες κιόλας μέρες που είχαμε ανοίξει το καταστήματα, ήταν πως πολλοί πελάτες που σταματούσαν για να παρατηρήσουν την βιτρίνα, μας φώναζαν και μας έδιναν συγχαρητήρια». Οι προτιμήσεις των πελατών στα προϊόντα του καταστήματος είναι ανάλογες με την νοοτροπία που μπορεί να έχουν, την χώρα από την οποία κατάγονται, την κουλτούρα και τις ανάγκες τους. «Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν ένα ξύλο ελιάς ή ένα αξεσουάρ. Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος επιλέγει τις ξύλινες τσάντες, οι οποίες αποτελούν μια καινούργια ιδέα και πρόταση του μαγαζιού, καθώς είμαστε το μοναδικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που τις διαθέτει», τονίζει ο ιδιοκτήτης.

Επιπλέον, «για μένα η μαγεία “κρύβεται” μέσα σ’ ένα κομμάτι ξύλο όπου μπορείς να δημιουργήσεις ότι σκέφτεσαι και ότι αγαπάς», επισημαίνει. Τα ξύλα που συλλέγουν στο «Olive Tree Wood» προέρχονται όλα από την ελληνική γη, από εκτάσεις της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Η γκάμα σε χρηστικά αντικείμενα μεγάλη, με κουτάλες, ξύλα κοπής, μπολ, είδη καπνιστού, παιχνίδια, όπως σκάκι και τάβλι, κομπολόγια και μπρελόκ, που φτάνει και σε πιο fashion κομμάτια, όπως γυαλιά ηλίου, ρολόγια, κοσμήματα, τσάντες και αξεσουάρ. Με δύο καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ένα στην Τσιμισκή και ένα στη Δημ.Γούναρη).

El Gato Negro

Ξέρετε τα τσούρος; Είναι το εθνικό σνακ της Ισπανίας. Φανταστείτε κάτι σαν τους δικούς μας λουκουμάδες ή τα τουλουμπάκια. Τα τσούρος είναι τραγανά απέξω και αφράτα στο εσωτερικό τους, σερβίρονται με πολλούς τρόπους και σίγουρα θα σας κερδίσουν από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Το κατάστημα El Gato Negro βρίσκεται στην Αριστοτέλους εδώ και δυο χρόνια και είναι ένα χρωματιστό, χαρούμενο μαγαζί όπου πέρα από το πεντανόστιμο Τσούρος, προσφέρει χαρά στους επισκέπτες του. Μια από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος η κ. Βάσω Μουρούτση, αναφέρει πως η ιδέα των Τσούρος προέκυψε διότι στην αγορά υπήρχε ένα «κενό» όσον αφορά το κομμάτι αυτό.

«Υπήρχαν μαγαζιά που διέθεταν Τσούρος αλλά με έναν ελληνικό τρόπο Παρασκευής, εμείς αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στην Ισπανία με σκοπό να φέρουμε στην Ελλάδα ένα ισπανικό, ειδικού τύπου αλεύρι έτσι ώστε να παράγουμε την αυθεντική συνταγή των Τσούρος. Ένας ακόμη λόγος, ήταν πως στο διάστημα της καραντίνας παρατηρήσαμε ότι σε αναζητήσεις της google, οι συνταγές για τα Τσούρος ήταν δεύτερα σε σειρά». Επιπλέον επισημαίνει πως, «το μαγαζί χωρίς να χρειαστεί κάποια διαφήμιση έχει πολύ μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. «Βρισκόμαστε στο πιο κεντρικό και τουριστικό σημείο με αποτέλεσμα να μας επισκέπτονται πολλοί πελάτες επιλέγοντας να πάρουν στο χέρι τα Τσούρος και να συνεχίσουν την βόλτα τους». Τα Τσούρος με σοκολάτα και έξτρα μπισκότο είναι κάτι που φαίνεται απλό, αλλά ταυτόχρονα είναι νόστιμο και είναι κι’ αυτό που προτιμούν οι περισσότεροι από τους πελάτες.

Soutsos Art Gallery

Η ιστορία ξεκινά από το 1965 όταν το κατάστημα πουλούσε ακόμη ηλεκτρικά είδη και μετέπειτα έγινε εμπορία μοτοσικλετών. Ο Σπύρος Σούτσος έχοντας μεγάλη αγάπη στην τέχνη και στην ζωγραφική, διακοσμούσε ανέκαθεν το μαγαζί του με τα έργα τέχνης του. Πλέον έχει ένα χρόνο που το κατάστημα λειτουργεί ως Art Gallery και είναι ανοιχτό για το κοινό του.

«Η ιδέα αυτή ξεκίνησε όταν βρήκα ένα αγοραστικό κοινό το οποίο συλλέγει τέτοιου είδους πορτρέτα και έτσι αποφάσισα να το κυνηγήσω. Πρόσωπα από τον ελληνικό και τον ξένο κινηματογράφο, τραγουδιστές από παλιές δεκαετίες, θρύλους από την ροκ και την ποπ μουσική βιομηχανία». Αναφέρει. Επιπλέον επισημάνει πως, «ο κόσμος είναι θετικός, σταματάει μπροστά στην βιτρίνα, μπαίνουν μέσα, ρωτάνε για τους πίνακες, οι περισσότεροι όμως μας βρίσκουν από το Ίντερνετ και από τις σελίδες που έχουμε».

Πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να αγοράσουν πίνακες από το Soutsos Art Gallery που σχετίζονται με τον ελληνικό κινηματογράφο, την ξένη μουσική και το σινεμά. «Για μένα το παν ειναι τα πρόσωπα από τα πορτρέτα να είναι έντονα, εκφραστικά με ζωντάνια και “ψυχή”» τονίζει ο κ. Σπύρος Σούτσος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα