Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΚαλοκαιρινά Φεστιβάλ της Ρόδου: Τι δεν πρέπει να χάσετε

Καλοκαιρινά Φεστιβάλ της Ρόδου: Τι δεν πρέπει να χάσετε

Η Ρόδος είναι ο προορισμός που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Τα μαγικά τοπία, οι παραλίες και το ενετικό και μεσαιωνικό στοιχείο στην παλιά πόλη, κάνει τη Ρόδο ένα νησί με πλουραλισμό και απαράμιλλη φυσική ομορφιά.

Η Ρόδος, όμως, φιλοξενεί και πολλά φεστιβάλ που αξίζει να δείτε όταν βρεθείτε εκεί.

Ένα πολύ ιδιαίτερο δρώμενο είναι το Μεσαιωνικό φεστιβάλ που γίνεται στα τέλη Μαΐου. Ακολουθούν παραδοσιακά, μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ και πανηγύρια, όλα μοναδικά με το δικό τους στίγμα.

Απολαύστε άνετες  διακοπές και περιηγηθείτε σε δρώμενα και εκδηλώσεις, έχοντας πρώτα κάνει την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο. Οι αποστάσεις πολλών εκδηλώσεων και δράσεων απέχουν αρκετά μεταξύ τους, οπότε για να προλάβετε να δείτε όσα περισσότερα μέρη και φεστιβάλ μπορείτε, το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.

 Μεσαιωνικό φεστιβάλ

Το Μεσαιωνικό φεστιβάλ στη Ρόδο είναι ένα μοναδικό στην Ελλάδα θέαμα που απευθύνετε σε μικρούς και μεγάλους.

Λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία του νησιού όπως την τάφρο του μεσαιωνικού τείχους, τα σοκάκια της παλιάς πόλης και τη Λίνδο. Ταχυδακτυλουργοί, Ιωαννίτες Ιππότες, πολεμιστές του Μεσαίωνα, αυλικοί, και μουσικοί σας μεταφέρουν πίσω στο 1300-1500 μ.Χ, με φορεσιές, μελωδίες και φαγητό της εποχής.

Χειροποίητα αντικείμενα, από φυσικά υλικά διατίθενται ως σουβενίρ και αναμνηστικά από το φεστιβάλ. Στο Μεσαιωνικό φεστιβάλ μπορείτε ακόμη να χορέψετε  σε μεσαιωνικούς ρυθμούς και να παρακολουθήσετε αναπαραστάσεις από μάχες και άλλες μεσαιωνικές δράσεις.

 Φεστιβάλ κινηματογράφου και εικαστικών τεχνών Ρόδου

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Ρόδο κάθε χρόνο φιλοξενεί ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους γύρω από περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Συμβαίνει περί τα τέλη Ιουνίου και προσελκύει λάτρεις της μεγάλης οθόνης.

Οι προβολές γίνονται σε διάφορους κινηματογράφους της πόλης της Ρόδου, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι με τα πόδια αν μένετε κοντά. Διαφορετικά μπορείτε να μεταβείτε εκεί με αυτοκίνητο, που μπορείτε να παραλάβετε από ένα σταθμό ενοικίασης.

 Γιορτή καρπουζιού

Η Γιορτή καρπουζιού οργανώνεται συνήθως κάθε Ιούλιο στη Ρόδο. Εκεί έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε δωρεάν διαφορετικές γεύσεις από καρπούζι και άλλες γευστικές εκπλήξεις με θέμα το καρπούζι.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και το φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου.

Πρόκειται για μια δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία που πλαισιώνεται με μουσική στις όχθες του Φράγματος Απολακκιάς. Εκεί θα βρείτε οργανωμένο πάρκινγκ για να αφήσετε το αυτοκίνητο, και έπειτα να απολαύσετε το ειδυλλιακό τοπίο.

 Πανηγύρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στη Ρόδο είναι πιθανό να πετύχετε ένα πανηγύρι, όποια εποχή και αν την επισκεφθείτε. Ένα από αυτά είναι το Πανηγύρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Λίνδο. Εκεί θα ζήσετε την εμπειρία ενός παραδοσιακού πανηγυριού, με εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, μουσική και χορό.

Το πανηγύρι γίνεται τον Δεκαπενταύγουστο. Συνδυαστικά με αυτό,  μπορείτε να δείτε και την Ακρόπολη της Λίνδου κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Μουσικά φεστιβάλ

Από τα δρώμενα του καλοκαιριού φυσικά δε λείπουν τα μουσικά φεστιβάλ. Στη Ρόδο γίνονται μουσικά φεστιβάλ μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αφιερωμένα στη φωνή, τη μουσική και το τραγούδι, δίνουν μια μελωδική πνοή σε όλο το νησί.

Μπορείτε, επομένως, να απολαύσετε μουσικά δρώμενα και συναυλίες υπό το φως των αστεριών και να δώσετε στις διακοπές στη Ρόδο μουσικότητα και αρμονία.

 

Πολλές από τις εκδηλώσεις δεν έγιναν κατά τη διάρκεια του 2020 λόγω της πανδημίας, αλλά ο πολιτισμός επανέρχεται σιγά σιγά επί σκηνής. Ετοιμαστείτε για θέαμα και ψυχαγωγία στη νησί των Ιπποτών όλο το καλοκαίρι.

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο επισκεφθείτε το kallithearentacar.gr. Επωφεληθείτε από φιλικές τιμές και προσφορές και κάντε τις διακοπές σας με απόλυτη άνεση.

Πηγή εικόνας: https://www.medievalfestival.gr/

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα