Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΙστορίες από τα άδυτα του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου που οδηγούν σε 5 πονταρίσματα

Ιστορίες από τα άδυτα του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου που οδηγούν σε 5 πονταρίσματα

Μία στήλη γεμάτη ιστορίες και παρασκήνιο από την Οσέρ του Γκι Ρου και του Τζιμπρίλ Σισέ μέχρι κρυφές συζητήσεις προέδρων στη Β’ Βοσνίας!Πάμε λίγο πίσω τον χρόνο, Σεπτέμβριος 1991, Μετς-Οσέρ για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας. Στο 76ο λεπτό, αλλαγή για την Οσέρ, και κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο ο Ζεράρ Μπατίκλ, πατώντας το χορτάρι του Σεντ Σιμφοριέν.

Ο νεαρός, που είχε ανακαλύψει ο τεράστιος Γκι Ρου, κάνοντάς τον μέλος στην τρομερή Οσέρ εκείνης της εποχής θα βρεθεί ξανά στο Σιμφοριέν απόψε, αλλά πλέον με την ιδιότητα του προπονητή της Ανζέ.

Αυτό που δίνει το… αλατοπίπερο στην παραπάνω ιστορία είναι πως ο Μπατίκλ πέρα από το ντεμπούτο του στο συγκεκριμένο γήπεδο, έχει περάσει και άλλα τρία χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας. Όταν η επίθεση της Οσέρ «γέμισε» με τον Γκιβάρς και τον νεαρό τότε Τζιμπρίλ Σισέ, ο Μπατίκλ αποφάσισε να μετακομίσει στη Μετς το καλοκαίρι του 1999.

Στο Σιμφοριέν αγαπήθηκε από τον κόσμο και εκεί μάλιστα έκανε το 2001 την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, βάζοντας 16 τέρματα, βοηθώντας τη Μετς να κερδίσει την παραμονή της.

Ερχόμαστε στο σήμερα, με τη Μετς να παίζει ξανά για την παραμονή στην κατηγορία. Η ανέλπιστη νίκη επί της Λυών έδωσε ψυχολογία και αναπτέρωσε τις ελπίδες σωτηρίας, καθώς συνδιάστηκε με ήττες των υπόλοιπων ομάδων της ουράς.

Η Ανζέ μετά τη νίκη επί της Μπορντό πέτυχε και μαθηματικά τη σωτηρία της και είναι σήμερα παντελώς αδιάφορη. Ο άσος κινήτρου κοντά στις δύο μονάδες, με τη επιστροφή του Μπατίκλ στο Σιμφοριέν να τον κάνει πιο ενδιαφέροντα.

Δεν υπάρχει παίκτης να μαρκάρει στη Λιλ

Μένοντας στα σημεία κινήτρου στη Λιγκ 1, υπάρχει η περίπτωση της Νις που πληρώνει 1.70 απέναντι στη Λιλ. Η νυν ομάδα του Γκαλτιέ διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, την ώρα που η πρώην ομάδα του είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο Γκαλτιέ άφησε τη Λιλ πρωταθλήτρια το καλοκαίρι, αλλά η σεζόν δεν πήγε καλά, με την ομάδα να μην καταφέρνει ούτε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σήμερα μάλιστα πήγε στη Νίκαια αποδεκατισμένη στη μεσαία γραμμή (εκτός Σάντζες, Αντρέ, Τσέκα) και δίχως τον βασικό στόπερ Μπότμαν. Δεν υπάρχει παίκτης να μαρκάρει στη φιλοξενούμενη, δεν ξέρω πως θα βρει τρόπο να συγκρατήσει τη Νις δίχως όλους τους ανασταλτικούς μέσους. Το Combo 1 & Over 1,5 στο 1.98.

Ενδιαφέρον και στις διαφορές τερμάτων

Αντίθετα δεν ρισκάρω στον άσο της Σεντ Ετιέν. Αφενός η ίδια δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της πως μπορεί να σηκώσει τέτοιες αποδόσεις, αφετέρου δεν ξέρω αν η Ρεμς κάνει τα στραβά μάτια. Εδώ έχουμε… αντίθετη προπονητική ιστορία. Ο Γκαρσία, προπονητής της Ρεμς, είχε περάσει ένα τετράμηνο στον πάγκο της Σεντ Ετιέν το 2017 φεύγοντας σαν αποτυχημένος.

Φυσικά όλα αυτά είναι ιστορίες του παρελθόντος που τις χρησιμοποιούμε ψάχνοντας επιχειρήματα για το σήμερα. Μπορεί το βράδυ, τελικά, η Ρεμς να το δώσει στη Σεντ Ετιέν και ο Μπατίκλ να πάει να κάνει διπλό στη Μετς! Για αυτό αραδιάζουμε τόσες λέξεις, ώστε ο καθένας να γνωρίζει τα δεδομένα και με ποια επιχειρήματα στιρήχτηκε κάθε σημείο.

Επιστρέφω στο Σεντ Ετιέν-Ρεμς, γιατί θέλω να σταθώ στο over. Η διαφορά γκολ είναι το βασικό κριτήριο στις ισοβαθμίες στη Γαλλία και η Ετιέν αυτή τη στιγμή έχει τη χειρότερη (μετά την τραγική Μπορντό του -41). Είναι στο -34 την ώρα που η Μετς είναι στο -30, ενώ Λοριάν και Κλερμόν είναι στο -28 και -29 αντίστοιχα. Οι διαφορές είναι εύθραυστες και με δύο ματς να μένουν μπορεί οι ισορροπίες να αλλάξουν.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως η Ετιέν ιδανικά θέλει να ψάξει πέρα από νίκη και γκολ. Η ίδια αμυντικά είναι τραγική, ενώ η Ρεμς μετά την εξασφάλιση της παραμονής μετρά σερί over. Θεωρώ πως το over 3,5 ή το ασιατικό Over 3 είναι προτιμότερο από το σημείο στην αναμέτρηση.

Ενδιαφέρον σε 3 αγορές στο Λυών-Ναντ

Κλείνω με το Λυών-Ναντ και τις υπερβολικές τιμές στο διπλό. Να δεχτώ πως η Λυών είναι το όνομα και η Ναντ πιο κουρασμένη, αφού μετά τον τελικό Κυπέλλου της περασμένης εβδομάδας είχε και το μεσοβδόμαδο ντέρμπι της Βρετάνης με τη Ρεν. Δεδομένα που έπρεπε να πάρουν το διπλό από το 3.50-4.00 και να το πάνε μια μονάδα πάνω. Στο 4.50-5.00. Ταβάνι!

Ελα όμως που φτάνει μέχρι και το 6.35 στo Pamestoixima.gr! Για μια Λυών που είναι εκτός στόχων (και μαθηματικά), γεμάτη εσωτερικά προβλήματα, ανακατωσούρα και κακό κλίμα. Απέναντι σε μια Ναντ που είναι σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και σε απίστευτη ψυχολογία. Μια ομάδα με τόση ταχύτητα στην επίθεση που μπορεί να κάνει σμπαράλια την άμυνα της Λυών που ο Μποζ στήνει ψηλά.

Κάτι που φαίνεται μόνο στο over 1,5 Ναντ, το οποίο είναι αρκετά κατεβασμένο στο 2.80. Απόδοση πολύ σωστή, μεν, που δεν συνάδει δε με το διπλό, δίνοντας αξία στο σημείο.

Και να το πάω ένα βήμα παραπέρα, όταν το Over 1,5 της Ναντ δεν φτάνει ούτε στο 3.00, πως ξεπερνά τις 2 μονάδες το Over 3,5 σουτ στο τέρμα; Δεν έχουμε και εδώ τεράστιο λάθος; Οποιος δεν θέλει να μπλέξει με σημείο, κάλλιστα μπορεί να αγοράσει τις τελικές της Ναντ στην εστία, ανεβάζοντας μάλιστα και το Line στις 4,5 για απόδοση μεγαλύτερη του 3.00 στη Fonbet.

Κλείνω με την αγορά των κόρνερ. Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται μπόλικες αναφορές στην αγορά των κόρνερ στα παιχνίδια της Ναντ. Nα προσθέσω απλά πως πήρε εννέα στον τελικό Κυπέλλου με τη Νις το περασμένο Σάββατο. Το Line απόψε είναι στο χαμηλό 3.50 και πληρώνει 1.90. Σαφώς και χωρά ρίσκο στο στον τριπλασιασμό του 4,5 κόρνερ Ναντ ή και στα συνολικά κόρνερ του αγώνα. Δεν είναι καθόλου κακή και η Λυών σε αυτό τον τομέα. Πήρε 8 με τη Μονπελιέ στο τελευταίο εντός και 7 στη Μετς στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της.

Ιστορίες από το Βαλκάνια

Στη Β’ Βοσνίας, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε η αδιάφορη Μπανόβιτσι υποδέχεται τη Μλάντοστ που παίζει για τη σωτηρία της. Το διπλό ξεπερνά τις 4 μονάδες, υπέρ της ομάδας που έχει το κίνητρο.

Και μια ιστορία παρασκηνίου από τα Βαλκάνια, για κλείσιμο. H Mλάντοστ πέρσι έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία και εξασφάλισε την παραμονή της στο γήπεδο. Δεν κατάφερε όμως να πάρει άδεια και έτσι υποβιβάστηκε στα χαρτιά. Υποβιβασμός που έφερε βαρύ οικονομικό πλήγμα, για αυτό η φετινή ομάδα παλεύει για την παραμονή στη β’ κατηγορία. Την ίδια ώρα η διοίκηση κυνηγά ακόμη την υπόθεση στο CAS, ζητώντας επιστροφή της ομάδας στην Α!

Στα τέλη Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Μλάντοστ Μενσούρ Μουσίγια είχε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας (από εκεί η φώτο), αλλά το θέμα δεν έγινε γνωστό. Εκτοτε υπάρχει μια φήμη στα φόρουμ της χώρας πως η συζήτηση αφορούσε την απόσυρση του αιτήματος της Μλάντοστ στο CAS. Και ως αντάλλαγμα η ομοσπονδία θα βοηθήσει φέτος στην παραμονή και του χρόνου θα… σμπρώξει προς την άνοδο.

Συμπέρασμα

Το γράφω ξανά γιατί είναι το σημαντικότερο όλων. Στο στοίχημα ψάχνουμε επιχειρήματα γύρω από τα σημεία μας για να αποφασίσουμε που θα βάλουμε τα λεφτά μας. Δεν ξέρουμε καταστάσεις, πόσο μάλλον παρασκήνια και κρυφές ατζέντες. Η σημερινή στήλη ξεπέρασε τις 1.000 λέξεις με στόχο να καταγράψει όλα όσα ώθησαν στις παρακάτω προτάσεις. Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει τι του κάνει.

 

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά ποδοσφαίρου και προγνωστικά μπάσκετ από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Το παιχνίδι μου

Μονά

 

14/5 –22:00 Λυών-Ναντ 2dnb (5.00) επί 5 μονάδες στo Pamestoixima.gr

 

14/5 –22:00 Λυών-Ναντ Over 12,5 Κόρνερ (5.00) επί 5 μονάδες στη Bet365

 

14/5 –18:00 Μπ. Μπανοβίτσι-Μλάντοστ 2 (4.35) επί 5,75 μονάδες στη Betshop

 

Δυάδα στη Betshop

 

14/5 –22:00 Μετζ-Ανζέ  1  (1.97)

 

14/5 –22:00 Σεντ Ετιέν-Ρεμς Over 3 (2.51)

 

Στη δυάδα απόδοσης 4.94 ποντάρισμα επί 5.1 μονάδες

 

«Το παραπάνω κείμενο αποτελεί τη στοιχηματική πρόταση της ημέρας και δεν

αποτελεί προτροπή παιχνιδιού»

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα