Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΘεσσαλονίκη 2021: Απευθείας σύνδεση με ακόμη περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Θεσσαλονίκη 2021: Απευθείας σύνδεση με ακόμη περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Με αμέριστη κατανόηση για τη δοκιμασία που περνάει η πόλη και οι άνθρωποί της  από την πανδημική κρίση σήμερα, αλλά και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον καθώς πρέπει να διαμορφωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του τουρισμού μόλις οι υγειονομικές εξελίξεις το επιτρέψουν, η AEGEAN έχει σχεδιάσει για το καλοκαίρι του 2021 ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη που θα τη διασυνδέουν απευθείας τόσο με παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού όπως είναι η Γερμανία, η Ρωσία, η Κύπρος, η Γαλλία, το Ισραήλ, όσο  και με νέες όπως αυτή της Ελβετίας.

 

Με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο και σύμφωνα πάντα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η AEGEAN θα επιχειρεί με 4 αεροσκάφη από το αεροδρόμιο Μακεδονία σε συνολικά 13 ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι 3 από τους οποίους είναι νέοι (Ζυρίχη, Βερολίνο, Αμβούργο). Ο σχεδιασμός αυτός εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν περιλαμβάνει αύξηση στις προσφερόμενες θέσεις σε σχέση με το 2019, τόσο από τις προγραμματισμένες όσο και από τις ναυλωμένες πτήσεις ενώ παράλληλα η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει συνδέεται και με 13 προορισμούς εσωτερικού στη νησιωτική Ελλάδα.

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια από και προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, αλλά είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλά και να δώσει η εταιρεία την ευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις “early booking” προσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, είναι κρίσιμο να έχουν προσδιοριστεί  οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, οπού αυτό κρίνεται αναγκαίο, όσο και να έχει προχωρήσει η 1η φάση εμβολιασμών. Είναι σημαντικό ότι η δημοσίευση των συμπερασμάτων της κοινής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), μόλις χθες υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην αερομεταφορά.

 

Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε και ευελπιστούμε να έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα σχετικά με τα ανωτέρω.

 

Διαχρονικός στόχος της AEGEAN αποτελεί η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η ενίσχυση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, τους εγχώριους παράγοντες του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου και φυσικά τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενισχύσει την ελκυστικότητα των ελληνικών προορισμών, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα