Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΗ πρόκληση των οικιακών εργασιών

Η πρόκληση των οικιακών εργασιών

Τα οικιακά και εν γένει οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να είναι μια πρόκληση για κάθε άνθρωπο, που φροντίζει την καθαριότητα του χώρου του. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ενέργεια, που πρέπει να καταβάλει κανείς για να καθαρίσει, αλλά με την ίδια τη διαδικασία καθαυτήν. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θεωρεί, ότι εφόσον η σφουγγαρίστρα έδιωξε τους λεκέδες από το πάτωμα, αυτό είναι καθαρό. Είναι όμως αλήθεια καθαρό; Όταν κάποιος διώχνει λεκέδες και μικρόβια σφουγγαρίζοντας με κάποιο καθαριστικό και απολυμαντικό υγρό, θα στρίψει την σφουγγαρίστρα στον κουβά, στο υγρό του οποίου μεταφέρονται οι λεκέδες. Βουτώντας ξανά τη σφουγγαρίστρα στο ίδιο υγρό, μεταφέρουμε τα μικρόβια σε άλλο μέρος του σπιτιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνίσταται η χρήση ενός κουβά χωρισμένου σε δύο μέρη. Αυτό είναι εις διπλούν επωφελές, αφενός επειδή το νερό μοιράζεται και άρα ο κουβάς είναι ελαφρύτερος, αφετέρου στο ένα τμήμα του κουβά είναι το υγρό, στο άλλο στίβουμε τη σφουγγαρίστρα, η οποία τελικά δεν έρχεται σε επαφή με το βρώμικο νερό. Έτσι το σπίτι είναι πραγματικά καθαρό.

Ατμοκαθαριστής: Ευκολία και καθαριότητα

Και για όσους θα ήθελαν να αποφύγουν εντελώς αυτή τη διαδικασία υπάρχει και ο ατμοκαθαριστής. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι πρόσφατη εφεύρεση, όμως οι τρέχουσες συνθήκες έστρεψαν, και όχι άδικα, την προσοχή του κοινού στη δυνατότητα αποστείρωσης, που παρέχει, και μάλιστα με τρόπο φιλικό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αφού δε γίνεται χρήση χημικών. Αυτό είναι και το ισχυρό χαρτί του μάλιστα, αφού παρά το γεγονός, ότι δε χρησιμοποιεί ισχυρά καθαριστικά, είναι απόλυτα αποτελεσματικό. Μάλιστα αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να σκοτώσει το 99,9% των μικροβίων και των βακτηρίων.

Έτσι καθαρίζετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας οικολογικά, με ασφάλεια, υγιεινά και απόλυτα φυσικά. Το γεγονός δε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιφάνειες του σπιτιού λύνει τα χέρια της νοικοκυράς, αφού εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, καθιστώντας περιττά κάποια καθαριστικά. Αναλόγως τον τύπο ατμοκαθαριστή που διαθέτετε και των εξαρτημάτων, που φέρει, μπορείτε να καθαρίσετε πλακάκια και αρμούς, παρκέ, νεροχύτες, σωλήνες, άνω πάγκους κουζίνας, χαλιά, στρώματα, ταπετσαρίες και υφάσματα καναπέδων και διαφόρων επίπλων, ντουζιέρες, ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνους, γκριλιέρες, επιφάνειες γυαλιού και πολλές ακόμη επιφάνειες.

Εν αρχή ήν η απλώστρα

Το σιδέρωμα είναι μια υπόθεση για δυνατούς λύτες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι πολλά ζευγάρια ανταλλάσσουν τις δουλειές του σπιτιού με γνώμονα το ποιος θα αναλάβει αυτή την κοπιώδη αγγαρεία. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν σχετικά με το σιδέρωμα, είναι ότι όλα ξεκινούν από το πλυντήριο. Το πρόγραμμα που θα επιλέξει κανείς, μπορεί να βγάλει λιγότερο τσαλακωμένα ρούχα. Στη συνέχεια έρχεται η απλώστρα, η οποία έχει καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο θα βγουν τσαλακωμένα ή όχι τα ρούχα. Καταρχήν μόλις τα ρούχα βγουν από το πλυντήριο και πριν τα απλώσουμε πρέπει να τα τινάζουμε για να κρατήσουν τη φόρμα τους. Εν συνεχεία θα πρέπει να κοιτάξουμε να έχει μεγάλη επιφάνεια απλώματος, ώστε να μη «συνωστίζονται» τα ρούχα μας, καθώς όσο πιο αραιά τα απλώνουμε, τόσο πιο εύκολα θα στεγνώσουν και φυσικά θα είναι λιγότερο τσαλακωμένα. Επίσης είναι χρήσιμο να κοιτάξουμε να είναι στιβαρή για να μην πέφτει, οπότε τα ρούχα όμως όχι απλώς θα τσαλακωθούν, εν προκειμένω αυτό είναι το μικρότερο κακό, αλλά και θα λερωθούν, οπότε θα θέλουν πάλι πλύσιμο. Τέλος οι χονδρές βέργες παίζουν κι αυτές τον ρόλο τους, καθώς δεν αφήνουν σημάδια στα ρούχα, που σημαίνει, ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο σιδέρωμα.

Σιδέρωμα για δυνατούς λύτες

Και πάμε στο διά ταύτα: Το σιδέρωμα. Για άλλους θέλει κόπο και για άλλους απλώς θέλει τρόπο. Η αλήθεια είναι, ότι ένα καλοσιδερωμένο ρούχο δείχνει αυτομάτως πιο κομψό, ακόμη κι όταν δεν είναι της βέλτιστης ποιότητας. Για να πετύχει κανείς εξαιρετικό αποτέλεσμα δε χρειάζονται πολλά πράγματα. Ακολουθώντας τις προαναφερθείσες συμβουλές, το επόμενο στάδιο για καλοσιδερωμένα ρούχα εύκολα και γρήγορα είναι η σιδερώστρα. Σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά άπειρες σιδερώστρες, με ειδικές προσθήκες, που κάνουν το σιδέρωμα απλή υπόθεση. Για παράδειγμα, υπάρχει σιδερώστρα της οποίας η βάση για το σίδερο αφαιρείται, δημιουργώντας χώρο για να σιδερωθούν τα πουκάμισα. Με αυτόν τον τρόπο δε χρειάζεται να αλλάζετε πλευρές στο ρούχο συνέχεια για να σιδερωθεί παντού σωστά. Άλλες πάλι διαθέτουν ειδική ράγα για να μην κρέμονται τα σεντόνια κατά το σιδέρωμα. Και κυρίως αυτό που κάνει τη διαφορά και λίγοι αναφέρουν, είναι το κατάλληλο πανί, το οποίο θα εφαρμόζει ακριβώς, ώστε να μη δημιουργούνται ζάρες κατά το σιδέρωμα και παράλληλα θα έχει το σωστό πάχος για να μην αποτυπώνονται οι κυψέλες της σιδερώστρας, όταν χρησιμοποιείται σίδερο ατμού.

Με μικρές και λειτουργικές τροποποιήσεις της οικοκυρικής μας καθημερινότητας όλες οι δουλειές χρειάζονται λιγότερο χρόνο και γίνονται εύκολα και γρήγορα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα