Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΗ διαχρονική αξία ενός Rolex

Η διαχρονική αξία ενός Rolex

Κάποιες φορές φτάνει η στιγμή εκείνη, που ίσως ως μια έκρηξη ματαιοδοξίας, ως μια έκλαμψη καταναλωτισμού ή απλώς ως αίσθηση υποχρέωσης προς τον εαυτό εκάστου, αποφασίζει κάποιος να υποκύψει σε μικρές πολυτέλειες προς τέρψιν του εαυτού. Τέτοιες στιγμές λαχταρά κανείς την απόκτηση ενός αγαθού, που δεν είναι μόνο πολύτιμο για το σημαινόμενο, το κύρος και την ισχύ, που αποδίδει στον κάτοχό του, αλλά αποτελεί και επένδυση. Ένα ακριβό, κορυφαίας ποιότητας ρολόι, θα μπορούσε να είναι μια τέτοια μικρή πολυτέλεια, που επιτρέπει κανείς στον εαυτό του.

Τα προϊδιόκτητα Rolex κερδίζουν έδαφος

Αδιαφιλονίκητος εκφραστής της πολυτέλειας και της διαχρονικότητας στην ωρολογοποιία δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την Rolex. Η λίστα αναμονής, μεγάλη. Δικαίως αν αναλογιστεί κανείς, ότι η εν λόγω εταιρεία δεν παράγει ρολόγια, δημιουργεί αριστουργήματα καταμέτρησης του χρόνου. Υπάρχει παρόλα αυτά ένα μικρό ενδεχόμενο κάποιος να βρει ακριβώς αυτό που επιθυμεί, τη στιγμή που το επιθυμεί, αρκεί να αναζητήσει προιδϊόκτητα ρολόγια Rolex. Μπορεί η εναλλακτική αυτή να ξενίζει κάποιους, καθώς θέλει ειδική έρευνα και πολλή προσοχή. Από την άλλη πλευρά, εφόσον μιλάμε για τη συγκεκριμένη εταιρεία, είναι αυτονόητο ότι τα ρολόγια αυτά δε θα μοιάζουν με οποιοδήποτε άλλο προϊδιόκτητο προϊόν. Ακολούθως αναφέρονται αναλυτικά ορισμένες παράμετροι, που πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά πριν την αγορά ενός τέτοιου ρολογιού, προκειμένου να αποφύγει κανείς μια επισφαλή επένδυση.

Στα συν η άμεση διαθεσιμότητα

Το σημαντικότερο κίνητρο κάποιου για να αποκτήσει ένα προϊδιόκτητο ρολόι είναι η άμεση διαθεσιμότητα. Για τους γνώστες είναι κοινό μυστικό, ότι προκειμένου να περιέλθει στην κατοχή κάποιου το επιθυμητό μοντέλο, μπορεί να περάσουν ακόμη και χρόνια. Αντίθετα στρεφόμενος κανείς στην αγορά των προϊδιόκτητων μπορεί να βρει όλα όσα είναι διαθέσιμα τη δεδομένη στιγμή. Τα περισσότερα δε μοντέλα, ιδίως τα προσφάτως εκδοθέντα, είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, ακριβώς για αυτόν τον λόγο: Είναι δύσκολα να τα αγοράσει κανείς καινούρια. Όσοι πρόλαβαν να μπουν πρώτοι στη λίστα, λειτουργούν κάπως σαν επενδυτές και διαχέουν το πολύτιμο ρολόι στην αγορά, αφ’ ης στιγμής το αποκτήσουν.

Η ποιότητα των μετάλλων, εγγύηση της διαχρονικότητας

Στο σημείο αυτό εντοπίζεται και το δεύτερο θετικό, που κάμπτει τις ενστάσεις όσων αποστρέφονται την ιδιότητα του δεύτερου κτήτορα. Τα Rolex μεταχειρισμένα δεν είναι σαν οποιοδήποτε άλλο μεταχειρισμένο προϊόν για δύο λόγους. Αρχικά όπως αναφέρθηκε άνωθεν, οι πρώτοι ιδιοκτήτες μπορεί να τα πούλησαν ακριβώς μόλις τα απέκτησαν, ακόμη και με το περιτύλιγμά τους, άθικτα, ακριβώς για να πετύχουν καλή τιμή. Στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί κάτι ζωτικής σημασίας: Το Rolex είναι Rolex. Δε θα πέσει η τιμή του, επειδή είναι προϊδιόκτητο. Για έναν παθιασμένο συλλέκτη ή για κάποιον, που επιθυμεί να καλομάθει εαυτόν με μια πολυτελή αγορά, η ποιότητα μετράει. Αυτή μάλιστα ακριβώς η ποιότητα είναι εκείνη, που διατηρεί την τιμή και αποτελεί τον πολιορκητικό κριό για όποιον αντιμετωπίζει δύσπιστα τα προϊδιόκτητα ρολόγια. Κατασκευάζονται από γνήσια, αυτούσια μέταλλα, όπως ο χρυσός, η πλατίνα, τα οποία διακρίνονται για την αντοχή τους στον χρόνο. Αυτά διασφαλίζουν τη διάρκεια και την ακεραιότητά τους.

4 σημεία προσοχής

Παρόλα αυτά πριν καταλήξει κανείς να αγοράσει τα εν λόγω μεταχειρισμένα ρολόγια θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα 4 σημεία, που όλοι οι ειδικοί ανά τον κόσμο συνιστούν:

1)Ο δείκτης των λεπτών: Η συντριπτική πλειονότητα των ρολογιών Rolex χρησιμοποιούν πολύ υψηλής ποιότητας μηχανικές κινήσεις, που είναι εξωφρενικά απαλές. Το «τικ» ακούγεται 4-6 φορές το δευτερόλεπτο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση, ότι ο δείκτης γλυστρά επάνω στο καντράν. Αν ακούτε, τον δείκτη κανονικά, τότε κρατάτε μάλλον μια απομίμηση στα χέρια σας.

2)Το βάρος: Απόλυτη ένδειξη της γνησιότητάς του Rolex είναι αν το αισθάνεστε βαρύ. Όπως προλογίσαμε, για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια μέταλλα, οπότε την αίσθηση του πραγματικού βάρους, δεν μπορεί να τη μιμηθεί κανείς.

3)Η ημερομηνία: Η εταιρεία χρησιμοποιεί σε κάθε μα κάθε ρολόι μεγεθυντικό φακό χάρη στον οποίο η ημερομηνία είναι ευκρινής στο καντράν του ρολογιού. Αν φαίνεται μικρή ή δε διακρίνεται, απλώς δεν είναι Rolex.

4)Η κορώνα: Αναφερόμαστε στο κουμπί, που προεξέχει από την κάσα και ρυθμίζει την ώρα. Είναι πάντα περίτεχνα χαραγμένη με ωραία, λεπτομερή σχέδια, πραγματικά έργα τέχνης.

Εάν πάλι κάποιος θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος για το ρολόι, που κοσμεί το χέρι του, εφόσον έχει προαποφασίσει να στραφεί στην αγορά ενός προϊδιόκητου ρολογιού, δεν έχει παρά να στραφεί στους ειδικούς. Σε ένα έγκριτο ενεχυροδανειστήριο για παράδειγμα οι καταρτισμένοι κι έμπειροι εκτιμητές γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες, που ξεχωρίζει το αυθεντικό από κάποια απομίμηση, οπότε είναι ακατόρθωτο να παραπλανηθούν. Εκεί μπορεί κανείς να βρει και το γνήσιο προϊόν και το μοντέλο της επιλογής του.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα