Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΕντυπωσιακή γευσιγνωσία ελαιόλαδου στην αγορά Μοδιάνο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακή γευσιγνωσία ελαιόλαδου στην αγορά Μοδιάνο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Γευσιγνωσία ελαιόλαδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 στην αγορά Μοδιάνο με απώτερο σκοπό την σύνδεση και την κατανόηση του αγνού ελαιόλαδου, αλλά και την διαδικασία και την ιστορία παραγωγής του από διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας.


Ρεπορτάζ: Εύη Ανδρικοπούλου

Μικροί και μεγάλοι παραγωγοί βρέθηκαν σήμερα στον εξώστη της αγοράς Μοδιάνο με σκοπό να εκπροσωπήσουν τις δικές τους παραγωγές και να εξιστορήσουνε την διαδικασία πίσω από κάθε μπουκάλι λαδιού. Το ελαιόλαδο και η ελιά είναι προϊόντα τα οποία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διατροφή μας και αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα περήφανα στο εξωτερικό. Στο έδαφος της Ελλάδας καλλιεργούνται περισσότερα από 132 εκατομμύρια ελαιόδενδρα, από τα οποία παράγονται σε χρονιές κανονικές, περίπου 300.000 τόνοι ελαιολάδου ετησίως, εκ των οποίων το 82% ανήκει στην κατηγορία «εξαιρετικά παρθένο».

Με κριτήριο την ποιότητα η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη στον κόσμο καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), πάνω από το 70% της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου είναι «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την αγορά Μοδιάνο σε συνεργασία με το Chef Stories.

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα