Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΝέες επενδύσεις 1,9 δισ. δολαρίων ετοιμάζει η Ελληνικός Χρυσός – Δημιουργούνται 3.000...

Νέες επενδύσεις 1,9 δισ. δολαρίων ετοιμάζει η Ελληνικός Χρυσός – Δημιουργούνται 3.000 νέες θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική

Σημαντικές επενδύσεις δρομολογούνται από την νέα επενδυτική συμφωνία της Ελληνικός Χρυσός με την ελληνική κυβέρνηση. Πρακτικά, έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη βορειοανατολική Χαλκιδική, χαράσσοντας το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα συνολικά. Συγκεκριμένα, με την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός διασφαλίζονται αυξημένα έσοδα για το κράτος από φόρους και μεταλλευτικά τέλη, σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών με συνακόλουθη εισροή συναλλάγματος, ενδυνάμωση του εγχώριου μεταλλευτικού κλάδου, τοπική ανάπτυξη και περιβαλλοντική μέριμνα.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της επένδυσης οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη θα δουν περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ διασφαλίζεται περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μέσω της εφαρμογής των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών που εφαρμόζονται από τον μεταλλευτικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα οφέλη που προκύπτουν από το αναβαθμισμένο επενδυτικό σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας κατά τη διάρκεια ζωής τους, είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, τα εξής:

  • $1,9 δισ. επιπλέον επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
  • Δημιουργία 3000 άμεσων & έμμεσων θέσεων εργασίαςκατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής πορείας, εκτιμώντας ότι 1.000 νέες θέσεις θα προστεθούν κατά το πρώτο έτος των κατασκευαστικών εργασιών στις Σκουριές.
  • €2 δισ. έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο(φόρος εισοδήματος και κοινωνικές εισφορές, μεταλλευτικά δικαιώματα).
  • 191+ εκ. έσοδααπό τα μεταλλευτικά τέλη για το κράτος και την τοπική κοινωνία με τη νέα επενδυτική συμφωνία να προβλέπει αυξημένα τέλη σε σχέση με τα ισχύοντα στον υπόλοιπο μεταλλευτικό κλάδο.
  • €3,5 δισ. εκτιμώμενη αξία των αγορών αγαθών και υπηρεσιών από Έλληνες προμηθευτές.
  • Κατά την πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης, €70 εκ. θα διατεθούν σε έργα κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης, πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία για την ευημερία του τόπου
  • Παράλληλα, αναμένεται σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου στις Σκουριές, με τη χρήση της τεχνολογίας της Ξηρής Απόθεσης μεταλλευτικών καταλοίπων και άλλων βέλτιστων πρακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης.


1,3 εκατ. ευρώ για κοινωνικές – περιβαλλοντικές επενδύσεις το 2021

Το 2021 η Ελληνικός Χρυσός συνέχισε τις επενδύσεις της σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα στον δήμο Αριστοτέλη, υλοποιώντας έργα και δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας συνολικής αξίας 1,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, διαχρονικός στόχος του προγράμματος κοινωνικών επενδύσεων παραμένει η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η μεγιστοποίηση της προστασίας του περιβάλλοντος και η δημιουργία προϋποθέσεων που θα θέσουν τις βάσεις για την μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ενδεικτικά η Ελληνικός Χρυσός εντός του 2021:

  • Δώρισε ένα απορριμματοφόρο όχημαστον δήμο Αριστοτέλη, καλύπτοντας μέρος των εξόδων για υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου, ενώ φρόντισε για την ασφαλή περισυλλογή των αδέσποτων ζώων με τη δωρεά κατάλληλου οχήματος, με τη συνολική δαπάνη της εν λόγω δράσης να ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.
  • Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του τομέα της εκπαίδευσης με δυο σημαντικές δράσεις, όπως η ανακαίνιση και αναβάθμιση 7 σχολικών εγκαταστάσεωντης περιοχής και η εγκατάσταση συστήματος φίλτρανσης νερού σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη. Παράλληλα, υλοποιήθηκε για 4η χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα Ρομποτικής σε συνεργασία με την Eduact, μία επένδυση 90.000 ευρώ που καλλιεργεί στους μαθητές σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις για το μέλλον.
  • Επιπλέον, για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας, η Ελληνικός Χρυσός συνεργάστηκε με τη Νέα Αερολέσχη Θεσσαλονίκηςγια την εναέρια επιτήρηση των δασών της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ στάθηκε δίπλα και στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, καλύπτοντας το κόστος αντικατάστασης των φθαρμένων ελαστικών των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχείρησαν στις δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις υπεύθυνης μεταλλευτικής της Ελληνικός Χρυσός θα βρείτε διαθέσιμες στην Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019-20.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα