Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΔιακοπές με παιδιά: Δραστηριότητες στις Κυκλάδες που θα τα ενθουσιάσουν!

Διακοπές με παιδιά: Δραστηριότητες στις Κυκλάδες που θα τα ενθουσιάσουν!

- Advertisement -

Αποφασίσατε να κάνετε διακοπές με παιδιά και η γνωστή απορία που τριβελίζει το μυαλό κάθε γονέα, σας κάνει να απορείτε: Πως τα κρατάμε απασχολημένα; Αρχικά ξεκινάτε να απορρίπτεται πιθανά δρομολόγια, όπως το ραφήνα μύκονος. Κι αν σας λέγαμε όμως, ότι η Μύκονος μπορεί να είναι οικογενειακός προορισμός και μάλιστα, ότι υπάρχει και τρόπος να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα- ή μάλλον ενθουσιασμένα- με τις εκεί δραστηριότητες;

 

Ραφήνα Μύκονος: Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες για οικογένεια

Εντάξει, προφανώς η Μύκονος έχει το όνομα του κοσμοπολίτικου νησιού με τα ξέφρενα πάρτι. Αυτό δεν παραπέμπει και τόσο στο πράο, οικογενειακό περιβάλλον. Παρόλα αυτά αν δε μείνετε στην πεπατημένη και επισκεφθείτε τις λιγότερο γνωστές παραλίες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του νησιού, θα εκπλαγείτε.

 

Αρχικά και μόνο οι απέραντες αμμουδιές και η υπέροχη θάλασσα αρκούν για να ενθουσιαστεί όλη η οικογένεια στις διακοπές με παιδιά. Εκεί θα βρείτε και ήρεμες και σχετικά ρηχές θάλασσες, ώστε τα παιδιά να ευχαριστηθούν το παιχνίδι στη θάλασσα. Κι αν έχετε μεγαλύτερα υπάρχουν και οργανωμένες παραλίες με θαλάσσια σπορ για να περάσουν υπέροχα.

 

Γενικά ένας γονιός, που αποφάσισε να κάνει διακοπές με παιδιά, ξέρει ότι για να κρατήσει ζεστό το ενδιαφέρον τους, το παν είναι το περιτύλιγμα. Το πως θα παρουσιάσετε μια δραστηριότητα στα παιδιά έχει καθοριστικό ρόλο στο αν θα την αγαπήσουν ή θα τη μισήσουν.

 

Για παράδειγμα, η εκδρομή στη Δήλο είναι ευκαιρία να δείτε ένα μέρος, που άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται να δουν και τα μνημεία του απαγορεύεται να καταστραφούν σε καιρό πολέμου (πιάνει κυρίως σε 4χρονα). Σε παιδιά του δημοτικού και πάνω αρκεί να δώσετε μια δόση ιστορικής πραγματικότητας με έναν τόνο υπερβολής κι έμφασης για να ενθουσιαστούν.

 

Ραφήνα τήνος: Βγάλτε τους μικρούς Τσελεμεντέδες από μέσα τους!

Το ταξίδι ραφήνα τήνος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή, όταν μιλάμε για διακοπές με παιδιά. Εκτός από τη δυνατότητα να κολυμπήσετε στις υπέροχες παραλίες και να ευχαριστηθούν παιχνίδι με τη θάλασσα, μπορείτε να τους προσφέρετε ένα πραγματικό μάθημα. Η φύση, η γαστρονομία και η καθημερινότητα των Τηνίων συνδυάζονται μέσα σε μια μοναδική εμπειρία.

 

Έτσι μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα εξαιρετικά σηματοδοτημένα και καλοδιατηρημένα μονοπάτια του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο θα περάσετε από διάφορα σημεία, όπου σε καθένα από αυτά θα εξηγείτε στα παιδιά τι συναντάτε. Παράδειγμα, θα δείτε το κάστρο του Εξωμβούργου, οπότε εξηγήστε τους τι σημασία του. Θα δείτε χωράφια με σιτάρια ή με εποχικά λαχανικά και στη μέση σκιάχτρα; Εξηγήστε τους τη σημασία τους.

 

Και όταν κουραστείτε, κάντε ένα διάλειμμα για ανεφοδιασμό. Βρείτε μια ωραία σκιά κι ενδώστε στις τοπικές λιχουδιές της Τήνου. Ένα σύντομο κι ελαφρύ πικνικ με τοπικά τυριά και αλλαντικά, με τοπικές πίτες και εποχικά φρούτα και λαχανικά είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να τους μάθετε, πότε είναι η εποχή κάθε προϊόντος και τη σημασία του να τρώμε σωστά.

 

Ραφήνα Άνδρος: Μυήστε τα παιδιά στην τέχνη

Αν αναζητάτε έναν δημιουργικό τρόπο για να κρατήσετε άσβεστο το ενδιαφέρον των παιδιών και παράλληλα να τα εκπαιδεύετε, τότε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο έχει τη λύση. Ζήστε μια εμπειρία στις διακοπές με παιδιά, που θα τα κάνει να θυμούνται για πάντα το ταξίδι ραφήνα άνδρος.

 

Ειδικά σχεδιασμένο για τις ηλικίες 5 ως 12, οι “Ιστορίες της Ακτής” προσφέρουν διαδραστικές δραστηριότητες, που συνδυάζουν την τέχνη, τις παραμυθένιες αφηγήσεις και πολλή φαντασία. Υπό την καθοδήγηση ταλαντούχων ξεναγών, τα παιδιά θα αφήσουν ελεύθερο τον καλλιτέχνη μέσα τους, θα εξερευνήσουν διαφορετικές τεχνικές, ώσπου να δημιουργήσουν τα ολόδικά τους αριστουργήματα, εμπνευσμένα από τη φυσική ομορφιά του νησιού.

 

Αν θέλετε διακοπές με παιδιά τα νησιά των Κυκλάδων είναι ιδανικά. Άλλα έχουν τη φήμη του προορισμού για πάρτυ, άλλα του γαστρονομικού προορισμού ή του αποκλειστικά ιστορικού ενδιαφέροντος. Όποιος κι αν είναι η φήμη τους, υπάρχουν κι εκείνες οι ανεξερεύνητες πτυχές τους, που τα καθιστούν ιδανικό οικογενειακό προορισμό. Μένει απλώς να τις ανακαλύψετε.

 

 

Image by Freepik

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα