Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΑνεπιθύμητα Κιλά Τέλος! Και τώρα;!

Ανεπιθύμητα Κιλά Τέλος! Και τώρα;!

Η  απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία δύσκολη και απαιτητική, και η επίτευξή της είναι σίγουρα σημαντική και άξια εορτασμού, ωστόσο ο αγώνας δεν τελειώνει εκεί, αφού η διατήρησή τους είναι εξίσου μια πρόκληση. Η αφοσίωση και η σωστή στρατηγική, η υιοθέτηση ενός καθολικά υγιούς τρόπους ζωής, είναι απαραίτητες για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων. Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές και πρακτικές, για να απολαύσετε μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα των χαμένων κιλών. 

  • Η Σημασία της Ισορροπημένης Διατροφής

Ο πυρήνας της διατήρησης βάρους, βρίσκεται -πού αλλού;- στη σωστή διατροφή. Δεν είναι οι ακραίες δίαιτες που θα φέρουν τα πολυπόθητα αποτελέσματα, αλλά μια ισορροπημένη διατροφή, όπου οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά δεν θα παραλείπονται, θα προτιμώνται οι χαμηλές σε λιπαρά πρωτεΐνες, και φυσικά θα περιλαμβάνεται πολύ νερό και λοιπές πηγές ενυδάτωσης.

Φυσικά αυτό δεν αποτελεί παρά ένα γενικό πλαίσιο, και θα πρέπει να αντικαταστήσει το εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο από το MyFlex Diet Center ή τον επαγγελματία διατροφολόγο της επιλογής σας.
Σημαντική ακόμη για τον έλεγχο της κατανάλωσης, είναι η μέτρηση των θερμίδων.

  • Η Σημασία της Άσκησης

Ο δεύτερος παράγοντας ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του βάρους, είναι φυσικά η σωματική δραστηριότητα. Το περπάτημα δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό σας πρόγραμμα, ενώ συνίσταται η ενσωμάτωση και πιο έντονης άσκησης όπως τρέξιμο, κολύμβηση ή γιόγκα/πιλάτες. Εκτός από την κατανάλωση θερμίδων, η συστηματική δραστηριότητα είναι σημαντική για την αύξηση του μεταβολισμού. Μπορούν ακόμη να ληφθούν pre workout συμπληρωματα στο flexstores.gr εφόσον ο αρμόδιος προπονητής το επιτρέψει, και πάντα από τα πιστοποιημένα σημεία πώλησης.

  • Ψυχολογική Ευεξία

Γίνεται όλο και πιο γνωστό και σαφές, ότι το σώμα και η ψυχή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζονται από τις εκάστοτε συναισθηματικές καταστάσεις μας. Η αποτελεσματική διαχείριση του άγχους και του στρες, και η ψυχολογική σταθερότητα, είναι καίριες αναζητήστε ψυχολογική υποστήριξη ουσιώδης για τη διατήρηση υγιούς βάρους.

  • Συνεχής Παρακολούθηση

Καταγράψτε τα επίπεδα της σωματικής σας δραστηριότητας, αλλά και των γευμάτων σας, ανεξάρτητα από το αν σας έχει ζητηθεί από τους συνεργαζόμενους επαγγελματίες. Έτσι, είστε σε θέση να παρακολουθείτε ενεργά την πρόοδό σας, και να ανιχνεύετε εγκαίρως πιθανά προβλήματα.

  • Υποστηρικτικό Περιβάλλον

Σίγουρα η υποστήριξη των σχετικών επαγγελματιών είναι πολύτιμη, και η πιο σημαντική, εφόσον την επιλέξετε, δεν είναι ωστόσο η μόνη απαραίτητη. Ένα φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, με το οποίο μπορείτε να μοιράζεστε τους στόχους και τις ανησυχίες σας, αλλά και θα σας προσφέρει επιβραβεύσεις, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αυτές είναι οι πέντε σημαντικότερες πτυχές που συνοδεύουν τη διατήρηση του βάρους στα επιθυμητά σταθερά επίπεδα έπειτα από μια σημαντική απώλεια, και σας επιτρέπουν να επωμιστείτε τα οφέλη της υγιεινής ζωής και να λέτε ανεπιθύμητα κιλά: “Τέλος!” Θυμηθείτε, κάθε πρόοδος είναι μια νίκη, και η συνεχής προσπάθεια είναι το κλειδί για την επιτυχία! 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα