Αρχική Infotainment Τρεις «πράσινες» δράσεις από την ΕΥΑΘ για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Τρεις «πράσινες» δράσεις από την ΕΥΑΘ για την Ημέρα Περιβάλλοντος

  • Δύο σταντ αύριο στο κέντρο, με ενημερωτικό υλικό, γλαστράκια και σπόρους για τους Θεσσαλονικείς

  • Ξενάγηση το Σάββατο στο «πράσινο» σπίτι του Φάρου του Κόσμου, παρουσία του ΥΜΑ-Θ, Σ. Καλαφάτη

  • Διαγωνισμός καινοτομίας με οικολογικό πρόσημο «τρέχει» από χτες, σε συνεργασία με ΕΕΣΥΠ και MITEF Greece

 

Με τρεις «πράσινες» δράσεις, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον Δενδροπόταμο και στο… ερευνητικό πεδίο, θα γιορτάσει φέτος η ΕΥΑΘ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή, σε δύο σταντ που θα στηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στην Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή και στην Καμάρα), οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Πρόκειται στην ουσία για ένα διεθνές κάλεσμα προς όλους να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον και τα οικοσυστήματά μας, ώστε να «πιάσουμε» τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030. Ένα γλαστράκι και σπόροι, μαζί με 10 συμβουλές για μια πιο «πράσινη» καθημερινότητα, θα είναι η συμβολική συνεισφορά της ΕΥΑΘ στους συμπολίτες μας εν όψει του διεθνούς εορτασμού (τα σταντ θα στηθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.).

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, η διοίκηση μαζί με τον εποπτεύοντα την ΕΥΑΘ υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), θα ξεναγηθεί (στις 11 π.μ.) από τον π. Αθηναγόρα στο νέο «πράσινο» σπίτι του Φάρου του Κόσμου, στον Δενδροπόταμο. Η παραγωγή τροφίμων για σίτιση, η εκπαίδευση μαθητών, η εφαρμογή νέων τεχνολογιών γεωργικής παραγωγής και γενικότερα η δημιουργία ενός βιωματικού κήπου στο σπίτι του Φάρου έχει αρχίσει να υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στο ίδιο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού, προκηρύχθηκε χτες διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με θέμα τη δέσμευση ρυπαντικού φορτίου που εισέρχεται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, την ανάκτηση πολύτιμων υλικών από την επεξεργασία του. Η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη διατρέχουν τη λογική του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού, που επιφυλάσσει χρηματικά έπαθλα για τους νικητές (πληροφορίες: https://hcap-challenge.mitefgreece.org/eyath-innochallenge/).

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη και τώρα αν προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε με φυσικούς τρόπους το περιβάλλον μας, μπορούμε να συνεισφέρουμε στο 1/3 της αλλαγής που χρειαζόμαστε μέχρι το 2030.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΥΑΘ είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της εταιρίας:

www.eyath.gr

Η ΕΥΑΘ με μια ματιά

Η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (με διακριτικό τίτλο ΕΥΑΘ Α.Ε.) δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από το 1998. Προήλθε από τη συγχώνευση των ανώνυμων εταιρειών Οργανισμός Ύδρευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. και Οργανισμός Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (είχε προηγηθεί το 1997 η μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε Α.Ε.). Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 2001, παρέχει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης σε περισσότερους από 1,2 εκατ. πολίτες. Στον τομέα της ύδρευσης διαχειρίζεται καθημερινή κατανάλωση νερού 250.000 κ.μ., 510.000 υδρόμετρα και ένα δίκτυο διανομής μήκους 2.700 χλμ. Στον τομέα της αποχέτευσης επεξεργάζεται καθημερινά 190.000 κ.μ. αστικών λυμάτων, σε ένα αποχετευτικό δίκτυο μήκους 1.600 χλμ. Λειτουργεί δύο εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού για αστικά λύματα και μια για βιομηχανικά. Η εταιρεία, πιστή στις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, παρουσιάζει σταθερά υψηλή κερδοφορία και ισχυρή ταμειακή βάση. Η αντίληψή της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συμπορεύεται με την επίτευξη των στρατηγικών επιχειρηματικών της στόχων, επιδιώκοντας μακροπρόθεσμα την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η εταιρεία αφορούν στη φροντίδα για το περιβάλλον και ειδικά τον Θερμαϊκό κόλπο, στην υπεύθυνη στάση στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην πρόσβαση όλων των πολιτών σε νερό υψηλής ποιότητας.

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-