Το τρικ με τη λακ και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το τρικ με τη λακ και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πως κρατάτε το φυσικό δέντρο σας, φρέσκο και υγιές όλο το Δεκέμβρη;

 

Μια νέα μελέτη ερευνητών στην Αυστραλία έρχεται να μας αποκαλύψει την απάντηση. Οι ερευνητές εξέτασαν τέσσερις τρόπους με τους οποίους υποψιάζονταν ότι θα μπορούσαν να παρατείνουν την υγεία των κομμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων και να εξουδετερώσουν την αφυδάτωση.

Το πρώτο δέντρο ψεκάστηκε με λακ μαλλιών που μπλοκάρει τις αναπνευστικές οδούς στις βελόνες του έλατου και έτσι διατηρεί τα επίπεδα της ενυδάτωσης ψηλά.. Ένα δεύτερο ποτίστηκε με ενεργειακό ποτό, επειδή κάποια φυτά αντιδρούν καλύτερα στα διαλύματα ζάχαρης. Το τρίτο με φρέσκο βρασμένο νερό, επειδή έτσι βελτιώνεται η ενυδάτωση και τέλος, το τελευταίο με (;) μπύρα, λόγω των θρεπτικών και ανόργανων ουσιών που βρίσκονται σε αυτή.

Και ο νικητής; Η λακ μαλλιών! Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από ένα μήνα, οι βελόνες του δέντρου που είχε υποστεί επεξεργασία με λακ ήταν εξίσου υγιείς όσο ήταν στην αρχή του πειράματος. Οι λιγότερο αποτελεσματικοί μέθοδοι ήταν το ενεργειακό ποτό και η μπύρα, ενώ το ζεστό νερό ήταν δεύτερο στην κατάταξη…

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εμείς πάλι θα σας προτείναμε να προτιμήσετε ένα από τα πανέμορφα τεχνητά δέντρα και να κάνετε οικονομία στην τσέπη σας αλλά και να προστατέψετε το περιβάλλον αλλά αν παρόλα αυτά θελήσετε να κάνετε αυτό το πείραμα, λάβετε υπόψη ότι το σπρέι μαλλιών είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, ώστε να μην τοποθετήσετε το δέντρο σας μπροστά από τζάκι ή άλλη πηγή θερμότητας. Επίσης τηρείτε τις συστάσεις της πυροσβεστικής και μην αφήνετε τα λαμπάκια του δέντρου ανοιχτά χωρίς επίβλεψη και αποσυνδέστε τα από την πρίζα το βράδυ ή όταν φεύγετε από το σπίτι.

πηγή topontiki.gr