Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΤι τρώμε για περισσότερο κολλαγόνο;

Τι τρώμε για περισσότερο κολλαγόνο;

.

Αν έχετε περάσει τα 30-35 και αναρωτιέστε πού πήγε η φρεσκάδα που είχατε κάποτε στο πρόσωπο και το δέρμα σας, σας ενημερώνουμε ότι την πήρε μαζί του το κολλαγόνο. Σε αυτή τη μάχη με το χρόνο, όμως, έχετε «όπλο» τη διατροφή.

Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, η οποία μειώνεται αισθητά με το πέρασμα των χρόνων. Η μείωση του κολλαγόνου, εκτός από επιδράσεις στο δέρμα και τη φρεσκάδα μας, επηρεάζει και τις αρθρώσεις, τα μαλλιά, τα νύχια και τα οστά.

Σε αυτή τη μάχη με το χρόνο και τη φθορά, κάποιες τροφές συμβάλλουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, όπως οι παρακάτω, που πρέπει να έχετε στη διατροφή σας.

Πράσινα, κόκκινα και κίτρινα λαχανικά
Τα σκουρόχρωμα, φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, προσφέρουν αντιοξειδωτικά που μας προστατεύουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στο κολλαγόνο. Τα κόκκινα λαχανικά, όπως το παντζάρι, οι ντομάτες και η κόκκινη πιπεριά είναι πλούσια σε λυκοπένιο, το οποίο δίνει ώθηση στο κολλαγόνο και προστατεύει από τη φθορά του ήλιου. Τα πορτοκαλί λαχανικά, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία αποκαθιστά το κολλαγόνο που έχει καταστραφεί.

Μούρα
Όλα τα φρούτα της οικογένειας των μούρων, όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία πολεμούν (και πάλι) τις ελεύθερες ρίζες που έχουν βάλει σκοπό να γεράσουν το δέρμα σας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ώθηση στο κολλαγόνο του οργανισμού.

Σκόρδο
Το σκόρδο προσφέρει λιποϊκό οξύ και ταυρίνη, δυο ουσίες που βοηθούν να «ξαναδημιουργηθεί» το κολλαγόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετική πηγή ενώσεων θείου, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παραγωγής κολλαγόνου.

Πηγή: clickatlife.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα