Πριν ξεκινήσετε να πλένετε τα πιάτα, μουλιάστε κατσαρόλες και τηγάνια που έχουν “κολλημένο” φαγητό πάνω τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να γεμίσετε τα σκεύη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και να τα αφήσετε στην άκρη όση ώρα πλένετε τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα. Όταν τα πιάσετε, θα τα πλύνετε πολύ πιο γρήγορα μιας και τα λίπη θα έχουν ήδη υποχωρήσει.Συμβουλή 2η: Λεκανάκι με νερό
Βάλτε στον νεροχύτη ένα λεκανάκι, γεμίστε το με νερό και ξεκινήστε να πλένετε ένα-ένα τα πιάτα, βουτώντας τα εκεί. Αν θέλετε να διατηρήσετε το νερό που έχετε στην λεκάνη σας καθαρό για όσο περισσότερο γίνεται, ξεκινήστε από το πιο καθαρό πιάτο και συνεχίστε με το πιο βρώμικο. Αυτό το κόλπο θα σας επιτρέψει να αλλάξετε νερό σε μικρότερα διαστήματα και κατ’ επέκταση να κάνετε οικονομία στο πλύσιμο. Η διαδικασία θα πρέπει να είναι: Βούτηγμα, σφουγγάρι, βούτηγμα για ξέπλυμα.Συμβουλή 3η: Καμένο φαγητό σε σκεύη
Αν έχετε κάψει το φαγητό και αυτό έχει κολλήσει πάνω σε κάποιο σκεύος (τηγάνι ή κατσαρόλα) το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας με ξύδι και με αυτό το μείγμα να τρίψετε την επιφάνεια που έχει το καμένο φαγητό. Θα φύγει πολύ γρήγορα και δεν θα ταλαιπωρηθείτε καθόλου!Συμβουλή 4η: Απορρυπαντικό σαπούνι με μέτρο
Ένας καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα ξοδέψετε πολύ απορρυπαντικό σαπούνι, αλλά και να μην χάνετε συμπληρώνοντας κάθε λίγο σαπούνι στο σφουγγάρι, είναι να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας σαπούνι μέσα σε ένα μπολ και να προσθέσετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Στην συνέχεια και καθώς πλένετε τα πιάτα, βουτάτε ανά διαστήματα το σφουγγάρι μέσα στο μπολ. Όταν το νερό από το μπολ τελειώσει γεμίστε ξανά με την ίδια αναλογία για να συνεχίσετε το πλύσιμο (λογικά για ένα συνηθισμένο, καθημερινό πλύσιμο πιάτων θα πρέπει να φτάσει).Συμβουλή 5η: Η σειρά έχει σημασία!