Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΔΥΠΑ: Νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης για 500 άνεργες γυναίκες

ΔΥΠΑ: Νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης για 500 άνεργες γυναίκες

- Advertisement -

Μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23:59, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης, με τίτλο «Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», συνολικής διάρκειας 100 ωρών, για 500 άνεργες γυναίκες.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και της HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά την παροχή κατάρτισης στις θεματικές ενότητες:

α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και

β) Huawei Certified ICT Associate (HCIA)-Datacom.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα των δικτύων και θα έχουν κατανοήσει τις βασικές αρχές δρομολόγησης, μεταγωγής, ασύρματης δικτύωσης, ασφάλειας δικτύου, τις βασικές έννοιες του IPv4, IPv6 και τα βασικά στοιχεία SDN και των αυτοματισμών.

Συγκεκριμένα, θα ωφεληθούν 500 άνεργες γυναίκες, ηλικίας 25-45 ετών, εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΔΥΠΑ απόφοιτες δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε α) σχολές ειδικοτήτων πληροφορικής και
β) σχολές θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr/

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, μέσω σύγχρονης πλατφόρμας εκπαίδευσης (online live), ενώ με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Βασικές δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για άνεργες γυναίκες.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και, στη συνέχεια, θα αποσταλεί από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail στις ωφελούμενες σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Μετά τις επιτυχημένες συνεργασίες με Google, Coursera, Cisco, Microsoft και Amazon, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις συμπράξεις συνεργασίας με παγκόσμιες εταιρίες τεχνολογίας για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας, με έμφαση σε ψηφιακές δεξιότητες μεγάλης ζήτησης στην αγορά εργασίας. Η νέα δράση δίνει έμφαση στην πρόσβαση των άνεργων γυναικών στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους σε ειδικότητες με προοπτική».

Ο CEO της Huawei South Balkan Region, Ren Fujun, σημείωσε: «Η Huawei υποστηρίζει ενεργά την προώθηση των γυναικείων ταλέντων και την ισότιμη συμμετοχή τους στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που υλοποιούμε και, σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με τη ΔΥΠΑ, χρηματοδοτούμε εξ ολοκλήρου ένα διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνεται αποκλειστικά σε άνεργες γυναίκες. Άλλωστε, η περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών θα ωφελήσει τόσο τον τομέα της απασχόλησης όσο και τον τομέα ΤΠΕ».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα