Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΑύξηση 10% σε πλαστικές επεμβάσεις για καλύτερες selfie

Αύξηση 10% σε πλαστικές επεμβάσεις για καλύτερες selfie

- Advertisement -

Τουλάχιστον 10% πάνω έχει αυξηθεί η ζήτηση για πλαστικές επεμβάσεις και μάλιστα το 75% της ζήτησης αυτής αφορά νέους κάτω των 30 ετών. Αιτία είναι οι selfies, το TikTok και το Zoom, αλλά και η «απελευθέρωση» από τις καραντίνες του covid, που αφενός επέτρεψαν στον κόσμο να βγαίνει, αλλά και η αύξηση των αποταμιεύσεων στην περίοδο του εγκλεισμού.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αμερικανική Ακαδημία Πλαστικής Προσώπου και Επανορθωτικής Χειρουργικής το 58% των πλαστικών χειρουργών ανέφεραν αύξηση των αισθητικών θεραπειών, ενώ το 75% αυτών παρατήρησε αύξηση πάνω από 10% στη ζήτηση υπηρεσιών.

Το 82% των παρεμβάσεων που ζητούνται είναι ελάχιστα επεμβατικές – συνήθως botox, fillers και τοπικές εφαρμογές όπως το χημικό peeling, ενώ μόνο το 18% είναι χειρουργικές.

Από τις χειρουργικές επεμβάσεις, συνήθως ζητούνται λίφτινγκ προσώπου, βλεφαροπλαστική και ρινοπλαστική. Η τελευταία μάλιστα είναι η πιο συχνή παρέμβαση που ζητείται από άτομα κάτω των 34 ετών.

Στις 16 από τις 18 παρεμβάσεις, υπερτερούν οι γυναίκες, εκτός αν πρόκειται για μεταμόσχευση μαλλιών όπου ζητείται περισσότερο από άνδρες. Κοινή και για τα δύο φύλα, είναι η ζήτηση ωτοπλαστικής (πλαστικής σε αυτιά που εξέχουν).

Οι νεότερες γυναίκες αναζητούν τώρα έντονα ζυγωματικά, με αποτέλεσμα να ζητείται από τους πλαστικούς λιποαναρρόφηση στα μάγουλα, για να επιτευχθεί μια πιο λεπτή εμφάνιση προσώπου.

Όμως το αποτέλεσμα αυτό είναι μόνιμο, και μάλιστα είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ζητείται από τις μεγαλύτερες ηλικίες που επιχειρείται να επιτευχθεί με τα διάφορα fillers!

Το 78% των Αμερικανών πλαστικών χειρουργών πιστεύει ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην συντήρηση από τις μικρές ηλικίες και την πρόληψη της γήρανσης ξεκινώντας από τη δεκαετία των 20-30 για να αποφευχθούν μεγαλύτερες διαδικασίες και χειρουργικές επεμβάσεις αργότερα, καθώς η ζήτηση για χειρουργικές επεμβάσεις αυξάνεται σημαντικά όταν οι ασθενείς φτάσουν στην ηλικιακή ομάδα 35-55 ετών.

Οι selfie και το TikTok
Τo TikTok και το Instagram, οδηγούν σε ρινοπλαστικές, botox στους ώμους (Barbie Botox) και lifting στα χείλη, για να βελτιωθεί το πρόσωπο στις selfie.

Την ίδια στιγμή πλαστικοί χειρουργοί με μια σειρά από βίντεο στο TikTok επισημαίνουν τα προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν από σειρά παρεμβάσεων – σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες. Ταυτόχρονα θέτουν θέματα αυτοεκτίμησης και ψυχικής υγείας.

Από τις πιο επικίνδυνες χειρουργικές παρεμβάσεις αναφέρουν την ανόρθωση γλουτών (BBL), η οποία έχει τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, αν και παρά τους κινδύνους η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς. Αντίστοιχα, αύξηση της τάξης του 3% παρατηρείται στην ανόρθωση χειλιών, μια επίσης επικίνδυνη επέμβαση. Οι πλαστικοί χειρουργοί σημειώνουν ακόμη ότι ακόμη και η λιποαναρρόφηση, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη ουλή, ενώ τα εμφυτεύματα για μεγέθυνση ή ανόρθωση του στήθους, μπορεί να οδηγήσουν σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις στη συνέχεια.

O κατάλληλος χειρουργός
Οι ειδικοί στα βίντεό τους, καταλήγουν πως αν παρά τους κινδύνους και τις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να υπάρξουν μετά από τις πλαστικές επεμβάσεις, οι νέοι επιθυμούν να προχωρήσουν στην επέμβαση, τότε συνιστούν να το κάνουν, βρίσκοντας τον κατάλληλο ειδικό πλαστικό χειρουργό.

«Προτεραιότητα νούμερο 1 είναι η αναζήτηση του πιο κατάλληλου γιατρού που θα πραγματοποιήσει την επέμβαση», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικών Στιβ Γούριχ, συμβουλεύοντας τους ασθενείς πάντα να διαλέγουν έναν χειρουργό ειδικά εκπαιδευμένο σε παρεμβάσεις προσώπου, κεφαλής και λαιμού και να βεβαιώνονται πως ο γιατρός είναι εξειδικευμένος, διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και επιπλέον είναι διαπιστευμένος για την παρέμβαση που ζητούν.

Πηγή:in.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα