Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΤο ήξερες; Το μπλε φως επηρεάζει και το δέρμα

Το ήξερες; Το μπλε φως επηρεάζει και το δέρμα

Προέρχεται από τα κινητά και τις οθόνες και εκτός του ότι κουράζει τα μάτια και επηρεάζει τον ύπνο, φαίνεται ότι έχει αντίκτυπο και στη φρεσκάδα μας.
Εκτός κι αν σκοπεύετε να πάρετε τα βουνά, δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής του μπλε φωτός (HEV light) στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, αφού τα κινητά και οι υπολογιστές πρωταγωνιστούν στις ζωές μας. Το θέμα της έκθεσης έγινε πιο έντονο στην καραντίνα, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι και ο ήλιος αποτελεί πηγή.

Το μπλε φως συμβάλλει στην κόπωση των ματιών, στον καταρράκτη, το γλαύκωμα και άλλες οφθαλμικές παθήσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές διείσδυσης στο δέρμα, συμβάλλοντας σε ρυτίδες, υπέρχρωση και γήρανση. Κι ενώ τα αντιηλιακά μας προστατεύουν από τις UVA και UVB ακτίνες, δεν μας προστατεύουν έναντι του ορατού φωτός –με εξαίρεση αυτά που περιλαμβάνουν οξείδιο σιδήρου.

Επειδή, λοιπόν, περνάμε όλη μας την καθημερινότητα μπροστά σε οθόνες, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που μας προστατεύουν από το μπλε φως, με αντιοξειδωτικά όπως νιασιναμίδη, βιταμίνη C και φυσικά SPF που περιλαμβάνει οξείδιο σιδήρου.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα