Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΤι αποκαλύπτουν οι κλωτσιές του μωρού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι αποκαλύπτουν οι κλωτσιές του μωρού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Η πρώτη φορά που μια μέλλουσα μαμά θα ακούσει και θα νιώσει το μωράκι της είναι αποκαλυπτική.

Το μωρό σας, κλωτσώντας, δηλώνει την παρουσία του στη ζωή σας, ενώ οι κινήσεις που κάνει μέσα στην κοιλίτσα σας γυμνάζουν τους μύες του και δοκιμάζουν λειτουργίες για τις οποίες είναι υπεύθυνα τα διάφορα μέρη του σώματός του και τα αισθητήρια νεύρα του.

Τι δηλώνουν, όμως, πιο συγκεκριμένα οι κλωτσιές του μωρού σας;

Τι του αρέσει και τι όχι
Αρκετές γυναίκες παρατηρούν ότι το μωράκι τους ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικές γεύσεις και αυτό συμβαίνει επειδή, το μωρό μπορεί να γευτεί ό,τι πίνετε και ό,τι τρώτε. Όταν, λοιπόν, σας κλωτσά την ώρα που τρώτε ή γεύεστε κάτι σημαίνει ότι το μωράκι σας αναπτύσσει σιγά σιγά το δικό του γούστο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη μουσική. Ο εγκέφαλος του κάθε μωρού αναπτύσσεται διαφορετικά και ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο στα ερεθίσματα. Μέσα από τις κλωτσιές του μωρού σας μπορείτε να καταλάβετε τις προτιμήσεις του μωρού σας για πολλά πράγματα.

Ότι ξύπνησε
Οι μαμάδες συνήθως στη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ απασχολημένες. Αυτή η συνεχής κίνηση είναι πολύ πιθανό να νανουρίζει το μωρό, το οποίο όταν η μητέρα προσπαθεί να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει – ιδιαιτέρως – τις βραδινές ώρες, ξυπνά και… κλωτσάει! Αυτές οι κλωτσιές γίνονται πιο έντονες από την 30η εβδομάδα και μετά, αφού μέχρι από εκείνη την ώρα και μετά το έμβρυο αρχίζει να αναπτύσσει τους μηχανισμούς του ύπνου και του ξυπνήματος.

Ότι είναι υγιές
Σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες οι κλωτσιές του μωρού αποδεικνύουν ότι είναι υγιές και μεγαλώνει σωστά μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς του. Ακόμα και οι πολλές και έντονες κλωτσιές μπορεί να δείχνουν ότι η ανάπτυξη του μωρού σας είναι η καλύτερη, αφού όσο πιο υγιές είναι ένα άτομο τόσο πιο πολύ… κουνιέται.

Τον χαρακτήρα του
Η διασύνδεση μεταξύ του χαρακτήρα και της κλωτσιάς ενός μωρού δεν έχει αποδειχθεί ακόμα επιστημονικά, αλλά αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα ο τρόπος, η ένταση και η ώρα που κλωτσά ένα μωρό να αποτελέσουν δείγματα για τον χαρακτήρα που θα έχει αφότου γεννηθεί. Πολλές, μάλιστα, είναι και οι μαμάδες που παραδέχονται ότι τα παιδιά τους που τώρα είναι πολύ ζωηρά, κλωτσούσαν έντονα ως έμβρυα.

Ότι δεν έχει… χώρο
Προς το τέλος της εγκυμοσύνης το μωρό ξεμένει από χώρο και η μόνη κίνηση που μπορεί να κάνει πιο εύκολα είναι να… στριφογυρίσει. Οι κινήσεις του τότε φαντάζουν πολύ πιο έντονες στην μαμά, ενώ είναι πιθανό τα ποδαράκια και τα χεράκια του διαγράφονται συχνά πάνω στο δέρμα της κοιλίτσας σας…

Πηγή: healthstories

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα