Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΠώς περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας όταν έχει πολύ κρύο;

Πώς περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας όταν έχει πολύ κρύο;

Οι παρακάτω συμβουλές θα διατηρήσουν την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και λαμπερή, χωρίς αίσθηση «τραβήγματος» κατά τη διάρκεια του πολύ κρύου.

Καιρός να αναπροσαρμόσουμε την περιποίησή μας. Όταν η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά, το δέρμα χρειάζεται περισσότερη προστασία και φροντίδα. Τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε; Οι παρακάτω συμβουλές θα διατηρήσουν το δέρμα μας ενυδατωμένο και λαμπερό καθόλη τη διάρκεια του πολύ κρύου.

Επιλέγουμε ένα απαλό καθαριστικό

Ο υπερβολικός καθαρισμός αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Είναι αρκετό να πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, αν έχουμε μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα και κάθε βράδυ αν έχουμε ξηρή. Σε περίπτωση που παρατηρούμε μετά τον καθαρισμό ότι η επιδερμίδα μας «τραβάει» αντικαθιστούμε το προϊόν με μία ήπια, υποαλλεργική σύνθεση χωρίς σαπούνι αλλά με ενυδατικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, που απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους χαρίζοντας παράλληλα απαλότητα και άνεση.

Μειώνουμε τη συχνότητα απολέπισης

Επειδή ο επιδερμιδικός φραγμός είναι πιο ευαίσθητος αυτήν την περίοδο, κάνουμε λιγότερο συχνά απολέπιση. Πιο συγκεκριμένα, αν έχουμε:

Λιπαρή / μεικτή επιδερμίδα: 1 φορά την εβδομάδα

Ξηρή επιδερμίδα: 1 φορά τον μήνα

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Καθόλου

Σέρουμ, το απαραίτητο

Έχοντας πλέον απομακρύνει τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα, σειρά έχει ο ορός, το πρώτο απαραίτητο βήμα ενδυνάμωσης του δέρματος. Η λεπτόρρευστη, συμπυκνωμένη σε ευεργετικά συστατικά σύστασή του, διεισδύει στην καρδιά των κυττάρων και τα προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.

Αλλάζουμε την ενυδατική

Μετά τον ορό, επιλέγουμε μία ενυδατική σύνθεση πιο ενισχυμένη σε σχέση με εκείνη που χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι. Ετσι προτιμάμε μια κρέμα ημέρας πλούσια σε λιπίδια και θρεπτικά συστατικά, πάντα ανάλογη με τον τύπο μας, η οποία εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του δερματικού φραγμού ενώ συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας στην κεράτινη στιβάδα.

Βάζουμε αντηλιακό

Δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό μας. Η συννεφιά και ο μουντός καιρός δεν αντισταθμίζουν την ύπουλη δράση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Χρησιμοποιούμε συχνότερα μία θρεπτική μάσκα

Εκτός από την ενισχυμένη κρέμα προσώπου για το κρύο, καλό είναι να εφαρμόζουμε μια μάσκα με βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε έξτρα προστασία στο δέρμα από το οξειδωτικό στρες, λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αναζωογόνηση και ενίσχυση της λάμψης της.

Θυμόμαστε: Όχι στο καυτό νερό

Ρυθμίζουμε το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία ώστε να μη διασπά τα φυσικά έλαια του δέρματος.

Πηγή: vita.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα