Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΠώς διαλέγουμε την ενυδατική μας κρέμα

Πώς διαλέγουμε την ενυδατική μας κρέμα

Είναι απαραίτητη για κάθε τύπο επιδερμίδας, ωστόσο με την πληθώρα συνθέσεων που υπάρχουν είναι πολύ πιθανό να κάνουμε τις λάθος επιλογές. Με τις παρακάτω συμβουλές που διαβάζουμε στο Ethereals.gr θα μάθουμε πώς να επιλέγουμε πάντα την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τις ανάγκες μας.

Τα κριτήρια για τη σωστή επιλογή

Τσεκάρουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αν δεν είμαστε σίγουροι, ζητάμε τη συμβουλή ενός δερματολόγου ή μιας επαγγελματία αισθητικού. Λαμβάνουμε υπόψη μας τις εξωτερικές συνθήκες, τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και το υπερβολικό στρες. Η επιδερμίδα είναι ένα όργανο που αντιδρά άμεσα σε όλα τα παραπάνω. Για παράδειγμα, όταν νιώθουμε έντονο στρες, εμφανίζουμε μεγαλύτερα ποσοστά αφυδάτωσης. Ή αντίθετα μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια. Επίσης οι εναλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία μπορεί να αλλάξουν παροδικά τον τύπο μας.

Εξετάζουμε την υφή της, το πώς απλώνεται στο δέρμα, πόσο γρήγορα απορροφάται αλλά και την αίσθηση που αφήνει.Αν είμαστε καπνιστές, θα χρειαστούμε πιο έντονη ενυδάτωση με βιταμινούχες και αντιοξειδωτικές συνθέσεις οι οποίες καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες που προκαλεί το τσιγάρο. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ο καπνός μειώνει κατά 50% τη δυνατότητα συγκράτησης υγρασίας από τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά της κάθε κρέμας. Έτσι θα διαπιστώσουμε αν μπορούμε να την προσαρμόσουμε στο layering που κάνουμε με τα υπόλοιπα καλλυντικά μας. Για παράδειγμα αν διαλέξαμε μία κρέμα με ρετινόλη δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα με έναν ορό που περιέχει βιταμίνη C ή γλυκολικό οξύ. Διαφορετικά ενδέχεται να προκληθούν ερεθισμοί.Λαμβάνουμε υπόψη μας την πρωϊνή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Για παράδειγμα το πρωί προτιμάμε μία προστατευτική, ενυδατική φόρμουλα με SPF. Αντίστοιχα το βράδυ, επιλέγουμε μία επανορθωτική σύνθεση που θα αποκαταστήσει τα σημάδια γήρανσης.

Ανακαλύψτε στο www.ethereals.gr ποικιλία σε προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα