Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΠέντε τρόποι για να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου χωρίς κλιματιστικό

Πέντε τρόποι για να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου χωρίς κλιματιστικό

Ο Μάιος μπήκε δυναμικά με ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις μιας και οι θερμοκρασίες είναι ήδη αρκετά υψηλές, προετοιμάζοντάς μας για ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι. Ελέω κορωνοϊού λοιπόν, και με τον εμβολιασμό να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, πιθανότατα τα 3ήμερα σε κοντινούς προορισμούς για λίγη δροσιά και ανανέωση, να μην είναι και το πιο εύκολο, ή τουλάχιστον όχι τόσο εύκολο όσο το καλοκαίρι του 2019.

Εφόσον λοιπόν το σπίτι σου στην πόλη θα είναι το ορμητήριό σου και γι’ αυτό το καλοκαίρι, μπορείς να βρεις τρόπους να το μετατρέψεις σε έναν μικρό καλοκαιρινό παράδεισο! Και ποιο είναι το βασικό συστατικού του… παραδείσου; Η σωστή θερμοκρασία θα πω εγώ.

Εφόσον λοιπόν το σπίτι σου στην πόλη θα είναι το ορμητήριό σου και γι’ αυτό το καλοκαίρι, μπορείς να βρεις τρόπους να το μετατρέψεις σε έναν μικρό καλοκαιρινό παράδεισο! Και ποιο είναι το βασικό συστατικού του… παραδείσου; Η σωστή θερμοκρασία θα πω εγώ.

Φυσικά υπάρχει και το κλιματιστικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι η συνεχής χρήση του μόνο κακό μπορεί τελικά να κάνει, όχι μόνο στην υγεία αλλά και στα οικονομικά σου. Επειδή όμως στη ζωή αυτή δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει λύση – εκτός πια κι αν τα προβλήματα δημιουργούνται με βάση τη λύση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα – παρακάτω σου έχω κάποιους εύκολους τρόπους για να διατηρήσεις το διαμέρισμά σου δροσερό, χωρίς τη χρήση κλιματιστικού.

Κράτησε τα παντζούρια κλειστά

Ο ήλιος είναι αναμφισβήτητα απαραίτητος αλλά το ίδιο είναι και η δροσιά σου. Ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, που παραδοσιακά η θερμοκρασία ανεβαίνει, κλείσε τα παντζούρια και να είσαι σίγουρη ότι θα δεις μεγάλη διαφορά.

Ο ρόλος των φυτών

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά τα φυτά μέσα στο σπίτι μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία του έως και τρεις βαθμούς. Αν μάλιστα τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους ταιριάζει και με την αισθητική σου, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να φτιάξεις τον μικρό εσωτερικό σου κήπο.

Βάλε τα σεντόνια σου στο ψυγείο

Όσο ακραίο και αν σου ακούγεται είναι ένα τιπ που ακολουθούν αρκετοί και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αποδίδει. Δεν έχουμε λόγους να τους αμφισβητήσουμε.

Κλείσε τις πόρτες των δωματίων

Υπάρχουν δωμάτια στο σπίτι τα οποία κακά τα ψέματα δεν χρησιμοποιούμε και τόσο συχνά. Αυτά τα δωμάτιο καλό θα είναι να παραμένουν κλειστά ώστε να εμποδίζετα η μεταφορά θερμότητας στο υπόλοιπο σπίτι.

Απόφυγε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών

Προφανώς όχι όλων γιατί αυτό είναι αδύνατον, αλλά σε περίπτωση που μπορείς να αποφύγεις τη χρήση του φούρνου καλό θα ήταν να το κάνεις. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει την τάση να θερμαίνει όχι μόνο την κουζίνα αλλά και ολόκληρο το σπίτι.

 

Πηγή: WomanToc

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα