Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΟι καλύτερες συμβουλές για να αντέξει το μακιγιάζ σου στις υψηλές...

Οι καλύτερες συμβουλές για να αντέξει το μακιγιάζ σου στις υψηλές θερμοκρασίες

Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα του καλοκαιριού είναι η καταστροφή του make up σου λόγω ζέστης ή ιδρώτα. Φυσικά, αυτή η κατάσταση δυσχεραίνει το φετινό καλοκαίρι που φοράμε και μάσκες.

Όσο σκούρα κι αν μοιάζουν τα πράγματα, όμως, υπάρχουν λύσεις. Παρακάτω, παρουσιάζουμε τις καλύτερες συμβουλές για να επιμηκύνεις τη διάρκεια του καλοκαιρινού μακιγιάζ σου!

1. Προτίμησε μια minimal πρωινή ρουτίνα περιποίησης
Καθώς προετοιμάζεις την επιδερμίδα σου το πρωί, είναι σημαντικό να επιλέξεις λίγα, ελαφριά προϊόντα. Έτσι, απόφυγε μια βαριά ενυδατική και προτίμησε μια με λεπτόρρευστη υφή σε μορφή gel. Μάλιστα, όσο λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιήσεις τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το μακιγιάζ σου.

Συγκεκριμένα, μια καλή minimal πρωινή ρουτίνα περιποίησης το καλοκαίρι μοιάζει κάπως έτσι. Ξεκινάς, καθαρίζοντας το πρόσωπο και συνεχίζεις εφαρμόζοντας το serum σου. Έπειτα, βάζεις μια ελαφριά ενυδατική και, φυσικά, αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Αφήνεις το αντηλιακό να απορροφηθεί για λίγα λεπτά και είσαι έτοιμη να εφαρμόσεις το make up.

2. Χρησιμοποίησε waterproof eyeliner και mascara
Για το μακιγιάζ σου, προτίμησε mascara και eyeliner που είναι ανθεκτικά στο νερό ή αδιάβροχο. Έτσι κ’ αλλιώς αυτά τα προϊόντα συχνά «τρέχουν», οπότε μια αδιάβροχη φόρμουλα είναι ότι πρέπει! Φυσικά, η αδιάβροχη mascara είναι ιδανική και για την παραλία, εάν επιλέξεις ένα πιο glam look.

3. Χρησιμοποίησε primer
Η εφαρμογή primer πριν το foundation ή το concealer σου είναι καίριας σημασίας για τη μακρά διάρκεια του μακιγιάζ σου. Ειδικά το καλοκαίρι, το primer είναι σωτήριο για να αποτρέψει το makeup σου να εξαφανιστεί λόγω ιδρώτα. Το primer μπορεί να συνδυαστεί με όλους τους τύπους foundation.

Επίσης, κυκλοφορεί σε πολλούς τύπους για διαφορετικές ανάγκες οπότε μπορείς να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Συνιστάται, όμως, να επιλέξεις ένα αδιάβροχο primer για να μεγιστοποιήσεις τη διάρκεια του μακιγιάζ σου.

4. Επίλεξε προσεκτικά το foundation και το concealer σου
Παρόλο που το primer μεγιστοποιεί τη διάρκεια κάθε τύπου foundation και concealer, υπάρχουν κάποια που αντέχουν καλύτερα στη ζέστη και στον ιδρώτα. Συγκεκριμένα, μπορείς να επιλέξεις ένα προϊόν μεταξύ foundation και αντηλιακού. Έτσι, θα το ανανεώνεις μέσα στη μέρα διατηρώντας και την αντηλιακή προστασία και την κάλυψη που θες. Εναλλακτικά, μπορείς να αγοράσεις αδιάβροχα προϊόντα ή προϊόντα μεγάλης διάρκειας.

5. Χρησιμοποίησε τη σωστή πούδρα
Αφού εφαρμόσεις το foundation και το concealer σου, είναι σημαντικό να τα «κλειδώσεις» με μια πούδρα. Η χρήση πούδρας ενισχύει τη διάρκεια των προϊόντων σου ενώ εξουδετερώνει ανεπιθύμητες γυαλάδες. Επίλεξε μια αδιάβροχη φόρμουλα ή κάποια ανθεκτική στον ιδρώτα. Επίσης, προτίμησε μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή. Ακόμα, αντί να την εφαρμόσεις σε όλο το πρόσωπο συγκεντρώσου στα σημεία που συνήθως ιδρώνουν, όπως γύρω από τη μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι.

Έτσι, θα ενισχύσεις τη διάρκεια του μακιγιάζ σου σε αυτά τα σημεία ενώ θα λειάνεις την κάλυψη που έχεις δώσει με το foundation ή το concealer σου. Φυσικά, μπορείς να εφαρμόσεις λίγη πούδρα κάτω από τα μάτια σου για να σταθεροποιήσεις το concealer σε αυτή την περιοχή.

6. Χρησιμοποίησε blotting papers
Τα blotting papers είναι μικρά χαρτάκια, σαν ρυζόχαρτο, τα οποία εξουδετερώνουν τη λιπαρότητα στο δέρμα, απομακρύνοντας οποιαδήποτε ανεπιθύμητη λάμψη. Επίσης, απορροφούν τον ιδρώτα, κάτι που τα καθιστά πολύτιμο σύμμαχό σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Απλά τα πιέζεις απαλά και ταμποναριστά στην επιδερμίδα και εξαφανίζεται η γυαλάδα, ο ιδρώτας και η λιπαρότητα στη στιγμή!

Επιπλέον, χωράνε και στην τσάντα σου για να τα έχεις πάντα εύκαιρα.

7. Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου με ένα setting spray
Εάν δεν έχεις ήδη μυηθεί στον μαγικό κόσμο των setting sprays, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα ανακαλύψεις! Δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας ανάμεσα στο μακιγιάζ σου και τον ιδρώτα, επιμηκύνοντας τη διάρκεια του μακιγιάζ. Παράλληλα, εξομαλύνουν την όψη της επιδερμίδας, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, ψέκασε το πρόσωπο σου με το setting spray και άστο να στεγνώσει.

Επίσης, προσπάθησε να μην ακουμπάς το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μην μουτζουρώσεις το μακιγιάζ σου.

8. Προτίμησε κραγιόν μακράς διαρκείας
Παρόλο που, με τη μάσκα, το κραγιόν μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θες να φορέσεις, υπάρχει και γ’ αυτό λύση. Για τη βραδινή σου έξοδο ή αν απλά λατρεύεις το κραγιόν, προτίμησε μια φόρμουλα μακράς διαρκείας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για παράδειγμα τα liquid lipsticks που κυκλοφορούν από πολλές εταιρείες, ενδείκνυνται γ’ αυτό το σκοπό. Εάν προτιμάς κάποια άλλη υφή, ψάξε να βρεις μια με μακρά διάρκεια για να αντέξει στη ζέστη. Επίσης, υπάρχουν κάποια ένθετα για τη μάσκα, που την κρατάνε σε απόσταση από το δέρμα σου, κρατώντας το κραγιόν και το μακιγιάζ σου ανέγγιχτο.

9. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι τακτικά
Σε συνδυασμό με τα παραπάνω tips, η συχνή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη μακρά διάρκεια του μακιγιάζ σου. Μην ξεχνάς να πίνεις νερό σε τακτικά διαστήματα, κρατώντας το σώμα σου ενυδατωμένο. Έτσι, θα διατηρήσεις χαμηλά τη θερμοκρασία του σώματός σου και θα ιδρώσεις λιγότερο. Επιπλέον, το μακιγιάζ εφαρμόζει και διατηρείται καλύτερα σε καλά ενυδατωμένο δέρμα.

 

Πηγή: savoirville.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα