Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΛέμε αντίο στα λιπαρά μαλλιά

Λέμε αντίο στα λιπαρά μαλλιά

Ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών αντιμετωπίζει πρόβλημα με την λιπαρότητα των μαλλιών. Αυτό οφείλεται στη δημιουργία του σμήγματος, δηλαδή των φυσικών ελαίων που βγαίνουν από τη ρίζα.

Αυτό είναι που διατηρεί τα μαλλιά μας μαλακά και τα προστατεύει από το σπάσιμο της τρίχας. Όταν όμως το κεφάλι μας παράγει μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος, τότε τα μαλλιά μας φαίνονται «λαδωμένα” και βρώμικα.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Αρχικά, καλό είναι να αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο. Νομίζοντας ότι έτσι τα διατηρούμε καθαρά και υγιή, εμείς συμβάλλουμε περισσότερο στην καταστροφή τους.

Πρώτον απομακρύνονται τα φυσικά έλαια της τρίχας με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ευαίσθητα και δεύτερον με το μασάζ που κάνουμε στο λούσιμο, ενεργοποιούμε τους αδένες που εκκρίνουν σμήγμα.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε σωστά την κρέμα μαλλιών σας, δηλαδή στις άκρες και όχι στη ρίζα και φροντίστε να ξεπλύνετε καλά το κεφάλι σας με χλιαρό προς κρύο νερό. Αποφύγετε το ζεστό διότι ανοίγουν οι πόροι του δέρματος για δημιουργείται πολύ γρήγορα λιπαρότητα.

Τέλος, χτενίζετε τα μαλλιά σας με καθαρή βούρτσα και για το στέγνωμα αποφύγετε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όπως είπαμε παραπάνω η θερμότητα δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση.

Ανακαλύψτε στο ethereals.gr  ποικιλία σε προϊόντα ενυδάτωσης  μαλλιών και μάσκες μαλλιών κατάλληλες  για εσάς.

Follow  :  Ethereals on Facebook | @etherealsgr  on Instagram| @EtherealsShop on Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα