Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΑνοιξιάτικη αναζωογόνηση: Οι δύο μάσκες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Ανοιξιάτικη αναζωογόνηση: Οι δύο μάσκες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Εκμεταλλευόμαστε μερικά από τα πιο θρεπτικά συστατικά που «ξυπνούν» την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας μας, χαρίζοντας παράλληλα βαθιά αναζωογόνηση.

«Στην καραντίνα έφτιαξα διάφορες μάσκες για το πρόσωπο και χρησιμοποίησα απλά υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, σκόνη από κακάο και άλλα τέτοια. Μου αρέσει πολύ η διαδικασία με τις σπιτικές, αυτοσχέδιες μάσκες ομορφιάς, γιατί η παρασκευή τους μοιάζει με τη μαγειρική». Αυτά δηλώνει η Elle Fanning, μία από τις πολλές σταρ που δηλώνουν φαν των σπιτικών συνταγών ομορφιάς. Γιατί λοιπόν να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να εκμεταλλευτούμε μερικά από τα πιο θρεπτικά συστατικά που θα «ξυπνήσουν» την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας μας; Οι παρακάτω συνταγές για απολέπιση και ενυδάτωση έχουν δοκιμασμένο αποτέλεσμα.

Κεράσια

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β, ποτάσιο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό που θρέφουν τα κύτταρα και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον έχουν ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες αλλά ταυτόχρονα μπορούν να καταπολεμήσουν τους ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Μάσκα απολέπισης με κεράσια
Τα υλικά που θα χρειαστούμε

-1 κ.σ. βρόμη

-6-7 κεράσια

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τη βρώμη. Εφαρμόζουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια και κάνουμε απαλό μασάζ για δύο λεπτά με μικρές κυκλικές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 10 λεπτά και το αφαιρούμε με μια βρεγμένη γάζα. Τέλος, ξεπλένουμε τα υπολείμματα με κρύο νερό, για σύσφιξη, και ψεκάζουμε με ένα τόνερ.

Αβοκάντο

Δε μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες υπερτροφές σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματά του είναι μακρύς, αλλά τα σημαντικότερα είναι τα εξής: Έχει σημαντικές ενυδατικές, επουλωτικές και θρεπτικές ιδιότητες. Περιέχει Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, που δυναμώνουν τα κύτταρα, βιταμίνη Α, αντιγηραντική βιταμίνη Ε. Άλλες σημαντικοί παράγοντες αν και σε μικρότερες ποσότητες είναι η βιταμίνη C και βιταμίνη Κ. Το αβοκάντο επίσης περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης με αβοκάντο & αλόη για ξηρά δέρματα
Τα υλικά που θα χρειαστούμε

–1 κουταλάκι τζελ αλόης

-1 κουταλάκι μέλι

-1 κ.σ. λιωμένο αβοκάντο

προαιρετικά 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (π.χ. γεράνι)

Εκτέλεση

Λιώνουμε καλά το αβοκάντο και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο. Με πινέλο ή με τα δάχτυλά μας απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αφήνουμε για 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Τέλος, απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Πηγή: vita.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα