Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΓυναίκαΟι 12 ''χρυσοί κανόνες'' για τον σωστό καθαρισμό προσώπου

Οι 12 ”χρυσοί κανόνες” για τον σωστό καθαρισμό προσώπου“Πολλοί πιστεύουν ότι κ καθαρισμός προσώπου γίνεται για να βγει το μακιγιάζ, ή όταν απλά το δέρμα φαίνεται βρώμικο. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα”, λέει η δρ. Jennifer Haley, πιστοποιημένη δερματολόγος από το Scottsdale της Αριζόνα.

Ωστόσο, ο αριθμός των φορών που πλένετε το πρόσωπό σας μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικός από το πώς γίνεται ο καθαρισμός προσώπου κάθε φορά. Ανεξάρτητα από τον τύπο και την υφή του δέρματός σας, η δρ. Haley τονίζει ότι ο σωστός καθαρισμός προσώπου ειδικά το βράδυ είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Οι βασικές συμβουλές των δερματολόγων για το πώς γίνεται σωστά ο καθαρισμός προσώπου

 1. Αφαιρέστε πρώτα όλο το μακιγιάζ σας σωστά

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ πριν ξεκινήσετε τον πραγματικό καθαρισμό προσώπου, ειδικά πριν τον ύπνο.

 1. Μην χρησιμοποιείτε ένα γενικό σαπούνι σε πλάκα

Εκτός εάν είναι ειδικά σχεδιασμένα για το πρόσωπο, τα σαπούνια σε πλάκα για τριβή στα χέρια μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία pH του δέρματος. Αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη περισσότερων βακτηρίων και ζυμομυκήτων. Τα καθαριστικά προσώπου, ειδικά σε μορφές balm, είναι φτιαγμένα για ευαίσθητο δέρμα.

Δες  στο www.ethereals.gr  τα καλύτερα καθαριστικά προσώπου, για κάθε τύπο δέρματος.

 1. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό

Η αλήθεια είναι ότι οι ακραίες θερμοκρασίες του νερού μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Επομένως είναι καλύτερο να πάτε σε μια μέση λύση. Δεν θέλετε να βλέπετε κοκκινισμένο δέρμα όταν κοιτάτε στον καθρέφτη, έτσι δεν είναι;

 1. Μην πιάνετε κατευθείαν για το πανί καθαρισμού

Το τρίψιμο μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα το φυσικό του προστατευτικό φράγμα. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το δέρμα είναι να χρησιμοποιήσετε τις άκρες των δακτύλων, για τουλάχιστον ένα ή δύο λεπτά.

 1. Μην τρελαίνεστε με τα διάφορα “εργαλεία”

“Μελέτες δείχνουν ότι η ποσότητα των βακτηρίων που συσσωρεύεται στα σφουγγάρια τύπου loofah είναι απόδειξη ότι αυτά μπορεί να μην είναι καλή ιδέα, εκτός αν είστε σχολαστικοί στο να τα καθαρίζετε συνεχώς με διάλυμα χλωρίνης”, λέει ο δρ. Ilyas, ο οποίος συνιστά να χρησιμοποιείτε απλώς τα χέρια σας ως εργαλεία.

Δες  στο www.ethereals.gr όλες τις μάσκες προσώπου για τις ανάγκες της επιδερμίδα σου.

 1. Ο καθαρισμός προσώπου δεν σταματάει στο… πηγούνι

Το σαγόνι και ο λαιμός σας είναι επιρρεπείς περιοχές στην συσσώρευση βρωμιάς και υπολειμμάτων. Και χρειάζονται επίσης φροντίδα καθαρισμού.Όταν κάνετε ένα μασάζ καθαρισμού στο πρόσωπό σας, τρίψτε απαλά με τα δάχτυλά σας στον λαιμό με μια ανοδική κίνηση για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία και να ενθαρρύνετε το δέρμα σας να παραμείνει σφιχτό και φυσικά ανορθωμένο.

 1. Στεγνώστε κάνοντας “πατήματα” μια μαλακή πετσέτα στο δέρμα και όχι τρίψιμο

Μην αφήνετε το δέρμα σας να στεγνώνει απλά στον αέρα. Δεν ενισχύετε την ενυδάτωση έτσι. Στην πραγματικότητα, όταν το νερό εξατμίζεται, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξηρότητα.

 1. Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο

Καθαρισμός προσώπου μέχρι και δύο φορές την ημέρα, είναι αρκετό. Εάν το κάνετε τρεις και τέσσερις φορές είναι υπερβολικό.

Δες   στο www.ethereals.gr όλες τις επιλογές σε αντηλιακά.

 1. Χρησιμοποιείτε πάντα την προτεινόμενη ποσότητα καθαριστικού

Διαβάστε την ετικέτα για να μάθετε τη συνιστώμενη ποσότητα. Τα καθαριστικά προϊόντα περνούν από αλλεπάλληλες δοκιμές για να οριστεί η πιο αποτελεσματική (και ασφαλής) ποσότητα για γενική χρήση.

 1. Μην κάνετε υπερβολική απολέπιση

Το δέρμα σας έχει ένα φυσικό φράγμα που το προστατεύει και το βοηθά να διατηρεί την υγρασία του. Αν και η χρήση ενός scrub ή ενός καθαριστικού με χάντρες μπορεί να το κάνει να απαλό την πρώτη μέρα, αν τρίβετε πολύ σκληρά, ή το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, θα βλάψετε το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

 1. Ολοκληρώστε με ένα toner

Αν και τυπικά δεν είναι μέρος στον καθαρισμό του προσώπου, πολλοί συχνά υποτιμούν την σημασία του: την εξισορρόπηση της επιδερμίδας.Τα toner είναι ελαφριές, υγρές φόρμουλες που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την επαναφορά του pH του δέρματος, ώστε να μπορεί να προστατευτεί από βακτήρια και βλάβες. Τώρα, πολλά toner διαθέτουν επιπλέον πλεονεκτήματα που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα.

 1. Μην παραλείπετε την ενυδάτωση!

Εκτός από το toner, βεβαιωθείτε ότι βοηθάτε το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει η “σφιχτή” αίσθηση μετά το πλύσιμο του προσώπου, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι σύμπτωμα υπερβολικής ξηρότητας, σύμφωνα με τον δρ. Ilyas. “Το δέρμα σας μπορεί να το αισθάνεστε πιο ευαίσθητο μετά το πλύσιμο, ή ακόμα και να ξεφλουδίζει, ή να σκάει. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας προστατεύει το δέρμα σας από την υπερβολική ξήρανση”.

 

 

 


Διαβάστε Ακόμα