Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΓυναίκαΚαλέντουλα: Το έλαιο της ομορφιάς που κάνει το δέρμα να λάμπει

Καλέντουλα: Το έλαιο της ομορφιάς που κάνει το δέρμα να λάμπειΗ καλέντουλα είναι ένα από τα πιο φημισμένα βότανα στη δυτική βοτανοθεραπεία.

Τα άνθη χρησιμοποιούνταν στον Αρχαίο Ελληνικό, Ρωμαϊκό, Μέσης Ανατολής και Ινδικό πολιτισμό, ως ένα φαρμακευτικό βότανο, καθώς και ως χρωστική ουσία για τα υφάσματα, τρόφιμα και καλλυντικά. Πολλές από αυτές τις χρήσεις, εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα. Επίσης, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ελαίου για την προστασία του δέρματος.

Το λάδι καλέντουλας της Ventus Pure Root είναι πολύ καλό για τα προβλήματα της νεανικής επιδερμίδας. Λόγω των φλαβονοειδών και σαπωνίνων που περιέχει, θεωρείται ότι έχει στυπτική, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και δροσιστική δράση, για αυτό και χρησιμοποιείται σε ήπιους δερματικούς ερεθισμούς, ήπια εγκαύματα και κοκκινίλες.

Βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.  Αποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες και  φυτικές αλοιφές. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Δείτε περισσότερα στο www.ethereals.gr

 


Διαβάστε Ακόμα