Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο; Έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο; Έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Τελικά κάθε πότε πρέπει να πλένουμε το σώμα μας; Μάθε τι απαντούν αμερικανοί ερευνητές

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ένα μπάνιο μέσα στην ημέρα. Άλλοι κάνουν το ντους τους το πρωί πριν τη δουλειά, άλλοι μετά το γυμναστήριο ενώ πολλοί προτιμούν να κάνουν ένα χαλαρωτικό μπανάκι το βράδυ μετά τη δουλειά.

Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν ότι κάνουμε λάθος! Όπως εξηγούν, το να κάνεις μπάνιο σε καθημερινή βάση (ειδικότερα με καυτό νερό) μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην επιδερμίδα μας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το καθημερινό μπάνιο κάνει την επιδερμίδα πιο ξηρή, ευαίσθητη και απομακρύνει από το δέρμα όχι μόνο τη βρωμιά αλλά και κάποια καλά βακτήρια που συγκρατούν την ελαστικότητα και βοηθούν στην ανάπλαση του.

Και εξηγούν: “Οι νέοι γονείς το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι ότι δεν πρέπει να πλένουν τα μωράκια τους καθημερινά. Υπάρχουν ορισμένα φυσικά βακτήρια στην επιδερμίδα που όσο περνάνε τα χρόνια την κάνουν πιο ανθεκτική σε δερματικές παθήσεις αλλά και αλλεργίες και δεν πρέπει να απομακρύνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Κάθε πότε τελικά πρέπει να κάνουμε μπάνιο; Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ιδανικά το μπάνιο πρέπει να γίνεται ανά 2-3 ημέρες. Αν είσαι βέβαια μανιακή με την καθαριότητα της επιδερμίδας σου, μπορείς σε καθημερινή βάση να πλένεις το σώμα σου με μια υγρή πετσέτα και σαπούνι για να αφαιρείς τις κακές οσμές και τα βακτήρια, από τα σημεία που συσσωρεύονται.

spirossoulis.com