Προσπάθησε να «σπρώξει» στην αγορά 800 κιλά όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση

Προσπάθησε να «σπρώξει» στην αγορά 800 κιλά όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση

Συνολικά 801 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε επί της επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης – Μάκρης όχημα με οδηγό τον 52χρονο.

Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε – διακινούσε 54 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους 801 kg στο σύνολό τους, υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,6 εκ. έως 4,2 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.).

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επιπλέον, το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι διαπιστώθηκε πως σε βάρος του δράστη εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το όχημα καθώς και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.