Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ το κινητό σου στο μπάνιο

Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ το κινητό σου στο μπάνιο

H τουαλέτα είναι το μοναδικό μέρος που μέχρι κι ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του.

Για σένα όμως, την κοινή θνητή που δεν κάνει βήμα χωρίς το smartphone της, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Προτού απομονωθείς στα ενδότερα, το βάζεις στην τσέπη να υπάρχει, να 'χεις κάτι να περάσεις τον χρόνο σου, ν' απαντήσεις σ' εκείνο το γκρουπ στο whatsapp, να τσεκάρεις emails και stories, να σκρολάρεις γενικώς. Δεν περιγράφω άλλο, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Μετά από τις παρακάτω πληροφορίες, όμως, ίσως πριν μπεις στην τουαλέτα παρέα με το κινητάκι, να μπεις πρώτα σε σκέψεις.

Γιατί σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στη βρετανική έκδοση της εφημερίδας Metro, αυτή η συνήθεια εγκυμονεί κινδύνους. Για την ακρίβεια, σε εκθέτει σε μικρόβια. Από E.coli και σαλμονέλα, μέχρι C.difficile. Η εξήγηση, απλούστατη, απ' τη ζωή μας βγαλμένη: όταν σκουπίζεσαι με το χαρτί, πατάς καζανάκι, πιάνεις την πόρτα και μετά το κινητό σου, χωρίς πρώτα να 'χεις πλύνει καλά τα χέρια σου- ή ακόμα, χειρότερα, χωρίς να τα πλύνεις ποτέ- μεταφέρεις με τα δάχτυλά σου, πολλά βακτήρια στην οθόνη του κινητού, την οποία ένας Θεός ξέρει πόσες φορές ακουμπάς στο πρόσωπο και στα χέρια σου. Για να μην αναφερθώ στο ταξίδι του κινητού και στις στάσεις που θα κάνει μέσα στην επόμενη μέρα, μέχρι να καταλήξει κάποια στιγμή πάνω στο κρεβάτι ή στον καναπέ σου.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για την υγεία σου και δε θες στα καλά καθούμενα να γεμίζεις μικρόβια από την τουαλέτα κι ό,τι κάνεις εκεί μέσα, το πιο απαραίτητο για σένα αντικείμενο, δύο λύσεις υπάρχουν: είτε το αποχωρίζεσαι για λίγο- παλεύοντας για λίγο με τον εθισμό που σου έχει δημιουργήσει- είτε δεν το ακουμπάς μέχρι να πλύνεις καλά τα χέρια σου, αφού κάνεις την τουαλέτα σου.

Με τις υγείες σου, κυριολεκτικά.

πηγή ladylike.gr