Το tip που μειώνει το άγχος σε λίγα δευτερόλεπτα

Το tip που μειώνει το άγχος σε λίγα δευτερόλεπτα

Δυστυχώς, το υπέρμετρο άγχος αποτελεί βασικό στοιχείο του σύγχρονου τρόπου ζωής. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δημιουργούν άγχος στην καθημερινότητά μας, με αποδεδειγμένα αρνητικά αποτελέσματα. Η υπερέκθεση στα social media, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, το αλκοόλ και το multitasking σε άκρως ανταγωνιστικά περιβάλλοντα που έχουν δημιουργηθεί στους εργασιακούς χώρους, επιδρούν αρνητικά στη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Αν και δεν το αντιλαμβανόμαστε πάντοτε, το άγχος επιδρά σωματικά πάνω μας, με το γνωστό σφίξιμο στο στομάχι, τις κοφτές αναπνοές και μια γενικότερη σωματική κατάπτωση. Καθώς δεν είναι πάντα εφικτό να προλαμβάνουμε το άγχος πριν δημιουργηθεί, υπάρχει μια πανεύκολη μέθοδος σύμφωνα με την ιατρική, η οποία έχει εξαιρετικά ωφέλιμα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πρόκειται για τη διαφραγματική αναπνοή. Ίσως κάθε φορά που βρίσκεστε σε κατάσταση άγχους και κάποιος σας πει “ηρέμησε, πάρε ανάσες” να θέλετε εκφραστείτε απρεπώς πάνω στην αγωνία σας, αλλά έχει απόλυτο δίκιο. Σύμφωνα με έρευνες, η διαφραγματική αναπνοή έχει μόνο θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας. Η διαφραγματική αναπνοή επιτυγχάνεται όταν γεμίζουμε με αέρα την περιοχή της κοιλιάς μας και όχι μόνο τους πνεύμονες με την αναπνοή μας. Ακουμπίστε το ένα χέρι στην κοιλιά σας και το άλλο στο στέρνο σας όσο αναπνέετε και πάρτε μερικές αργές, αλλά βαθιές αναπνοές. Αισθανθείτε με το χέρι που βρίσκεται στην κοιλιά σας να γεμίζει η περιοχή με αέρα και εκπνεύστε αργά. Επαναλάβετε μερικές φορές και θα διαπιστώσετε ότι ο “κόμπος” στο στομάχι έχει εξαφανιστεί, μαζί με το άγχος. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαφραγματική αναπνοή, μειώνει την πίεση του αίματος και σταθεροποιεί τους χτύπους της καρδιάς. Παράλληλα, για τη διαφραγματική αναπνοή χρειάζεται λιγότερη πρόσπάθεια από τον οργανισμό μας να φέρει το οξυγόνο στο αίμα, με αποτέλεσμα να σας δημιουργείται ένα αίσθημα ευεξίας.

marieclaire.gr

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.