Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952
  • Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 19:00
  • By
  • Υγεία

Στους δρόμους οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι κατά της κινητικότητας

«Ταφόπλακα» μπαίνει την επόμενη εβδομάδα στο χώρο της Υγείας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία να απαντά με κινητοποιήσεις στο πρόγραμμα κινητικότητας 2.500 υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στην Αθήνα, καθώς και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Αν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν ψηφιστεί την Τρίτη, αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου είναι πιθανό να κηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία. Τέλος, για την Τετάρτη 24 Ιουλίου έχουν προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις», θεωρεί η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της εκτιμώντας ότι «οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων - τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».

 

«Η πολιτική της υποβάθμισης, απαξίωσης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει η Ομοσπονδία και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.