Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Δε μπορείτε να φανταστείτε τι είναι αυτό το πράγμα; (ΦΩΤΟ)

Ο πιο αβολος κινηματογραφος βρισκεται στην Πορτογαλια! Μπορεις να σκεφτεις την αιτια;

Το πολύ -πολύ να το πεις τηλεφωνικό θάλαμο. Καμιά σχέση όμως

 

Το πρωτότυπο «Centipede Cinema» («Σινεμά Σαρανταποδαρούσα») αποτελεί μια εντυπωσιακή εγκατάσταση που τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης Guimarães στην Πορτογαλία, διά χειρός της Αρχιτεκτονικής Σχολής Bartlett.

Η «σαρανταποδαρούσα» αποτελείται από 16 μεγάλους σωλήνες, όπου οι επισκέπτες «βάζοντας τα κεφάλια τους στο εσωτερικό των οπών μπορούν να απολαύσουν από κοινού μια κινηματογραφική περιπέτεια, ενώ τα πόδια τους... πατάνε στέρεα στο έδαφος», επεξηγούν οι δημιουργοί και συμπληρώνουν:

Κινηματογράφος... σαρανταποδαρούσα!

«Η εγκατάσταση έχει ως στόχο να εκπροσωπήσει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό τοπίο της πόλης Guimarães (τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), λόγω του μοντερνιστικού σχεδιασμού του».

 Κινηματογράφος... σαρανταποδαρούσα!

«Οι λάτρεις των ταινιών θα βιώσουν μια διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία, ενώ οι πολίτες της πόλης θα παρακινηθούν προκειμένου να συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πορτογαλική πόλη Guimarães είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στον τομέα της Τέχνης και του Design για το 2012, ενώ ο «Κινηματογράφος Σαρανταποδαρούσα» θα παραμείνει εκεί για μία εβδομάδα.

Πηγή: perierga.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.