Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Τι σημαίνει για τον απλό χρήστη, η απόφαση της διαμάχης Apple-Samsung;


Η ιστορική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Samsung η οποία συμπεριέλαβε πενήντα ώρες καταθέσεων από ειδικούς και εκατοντάδες πειστηρίων μπορεί να έφτασε στο τέλος της αλλά εκτός από την έφεση που προφανώς θα κάνει η Samsung, το γεγονός  μπορεί να....

επηρεάσει και να αλλάξει και τις ίδιες τις συσκευές των χρηστών.

Σύμφωνα με ηλεκτρονικό δημοσίευμα του CNN, η Apple ενδέχεται να προχωρήσει σε διαταγή αλλαγής των smartphones της νοτιοκορεάτικης εταιρίας αφού η δικαστική απόφαση συμπεριλάμβανε λίστα συσκευών της Samsung, συμπεριλαμβανόμενων και των Nexus S 4G και S II.

H διαταγή μπορεί να υποχρεώσει τη Samsung στην απόσυρση των μοντέλων από την αγορά. Βέβαια, εάν ο χρήστης έχει αυτό το κινητό στα χέρια του ήδη, κανείς δεν μπορεί να του το αποσπάσει. Από την άλλη πλευρά, όμως, μπορεί να γίνει ενημέρωση λογισμικού και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του, ή εμφάνισής του.

Όσον αφορά τις ταμπλέτες της Samsung η απόφαση δεν τις συμπεριλαμβάνει, κάτι που σημαίνει πως το Galaxy Tab θα παραμείνει αναλλοίωτο.

Παρόλα αυτά, η Samsung είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστής smartphones βασισμένα σε Android, και εάν η Apple το επιδιώξει, θα μπορούσε να μηνύσει τους κατασκευαστές κινητών Android, για πατέντες που έχουν να κάνουν με το λειτουργικό και το software. Άρα η Google μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ή και να «πειράξει» το User Interface του Android.

Για όποιον φοβάται πως η Samsung δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει της μηνύσεως, ας μην ανησυχεί, αφού η νοτιοκορεάτικη εταιρία, εάν δεν προβεί σε έφεση, έχει τα μέσα πληρωμής, με 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιο τζίρο και 14 δισεκατομμύρια δολάρια τραπεζικό απόθεμα.

 

 

protothema