Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google (φωτό)

Έρχεται τεράστια αλλαγή στην Google (φωτό)

Μια τεράστια αλλαγή προγραμματίζει για τις επόμενες εβδομάδες η Google, η οποία αφορά στα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών των υπηρεσιών της.

 

 Προφανώς υπό την πίεση που ασκείται από πολιτικούς για αλλαγή στις πρακτικές των μεγάλων εταιρειών όσον αφορά στη συλλογή προσωπικών δεδομένων, η Google ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα παράσχει στους χρήστες της τη δυνατότητα ανά τρεις ή δεκαοκτώ μήνες να διαγράφουν όλα τα στοιχεία από τις χρήσεις των υπηρεσιών της εταιρείας.

 

Για την ώρα, η διαγραφή θα αφορά τα δεδομένα τοποθεσίες, περιήγησης στο διαδίκτυο και χρήσης εφαρμογών, ωστόσο, εκτιμάται ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Google θα υποχρεωθεί να επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν και τα υπόλοιπα δεδομένα τους, όπως το ιστορικό κλπ.

Προφανώς, από τη στιγμή που τα δεδομένα θα διαγράφονται, η Google θα αρχίζει και πάλι να συγκεντρώνει εκ νέου, ωστόσο, αν κανείς λάβει υπόψη ότι η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι συγκεντρώνει κυριολεκτικά τα πάντα, η απόφαση να συμπεριληφθεί και αυτή η δυνατότητα στις υπηρεσίες της αποτελεί ένα θετικό βήμα προς το σεβασμό της ιδιωτικότητας των χρηστών.

πηγή aftodioikisi.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.