Οι μεγάλες αλλαγές στο facebook που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζούκεμπεργκ

Οι μεγάλες αλλαγές στο facebook που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζούκεμπεργκ

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στο Facebook, όπως ανακοίνωσε σε συνέδριο για προγραμματιστές ο δημιουργός της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

 

Ο Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι στόχος του στο άμεσο μέλλον είναι η κάμερα του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου να γίνει "η πρώτη πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας" (Augmented Reality) , ήτοι ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης. Για τον λόγο αυτό, όπως εξήγησε ο ιδρυτής της πλατφόρμας, το Facebook έχει "κλέψει" λειτουργίες από το Snapchat για τις εφαρμογές του (Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp).

 

Όπως σημείωσε, το Facebook επιθυμεί οι χρήστες του να μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους εφέ (μάσκες, πλαίσια κλπ) και να μεταμορφώνουν απλά αντικείμενα μέσα από την κάμερα της συσκευής τους.

Μάλιστα, ο Ζούκερμπεργκ χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ένα δισδιάστατο δωμάτιο που είχε γεμίσει με εικονικές μπάλες και μεταμόρφωσε ένα τραπεζάκι για πρωινό, προσθέτοντας... καρχαρίες!

Πέραν της διασκέδασης, η επαυξημένη πραγματικότητα , όπως τόνισε ο Ζούκερμπεργκ, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν "πληροφορίες" σε ένα χώρο και να τον διαμορφώνουν κατά βούληση.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.