Τα smartphones παίζουν κεντρικό ρόλο στην απιστία!

Αν και βασίζονται όλο και περισσότερο στις φορητές συσκευές για την επικοινωνία τους, οι Ελληνες παράλληλα γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι σχετικά με το ποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα τους και περισσότερο από όλους όσοι επιλέγουν να κάνουν απιστία.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε πάνω από 10.000 άντρες και γυναίκες, μέλη της Victoria Milan (ιστοσελίδα γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης για όσους αναζητούν την απιστία), τα δύο-τρίτα (το 67%) των χρηστών χρησιμοποιούν το έξυπνο κινητό τους για την επικοινωνία με τον παράνομο δεσμό τους. Ομως, πάνω από το 80% ανησυχούν ότι τα δεδομένα του κινητού τους θα καταλήξουν σε λάθος χέρια.
 
 
Κατά συντριπτική πλειοψηφία (74%) οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν πως έχουν στενή σχέση με το έξυπνο κινητό τους, ακόμα και αν επιλέγουν να μην το χρησιμοποιούν ως βοήθημα για την απιστία τους. Για εκείνους που επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν, η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, η κουβεντούλα με τον παράνομο δεσμό τους ή οι ερωτικές συζητήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων είναι συχνές, παρά το ρίσκο.
 
Ωστόσο, σχεδόν τα τρία-τέταρτα (το 72%) των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι προτιμούν να συνδέονται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπως η Victoria Milan, για να κουβεντιάσουν πιο διακριτικά για την απιστία τους. Σε συνδυασμό με το φόβο της αποκάλυψης εξ αιτίας της απροκάλυπτης απιστίας μέσω smartphone, οι στατιστικές δείχνουν μια νεοαποκτηθείσα επίγνωση των σημαντικών προσωπικών δεδομένων και της παγκόσμιας στροφής προς την ασφάλεια τους, η οποία έχει επεκταθεί ακόμα και σε απλά θέματα, όπως η απιστία.