Καθαρισμός ρεμάτων στο δήμο Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ)

Καθαρισμός ρεμάτων στο δήμο Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ)

Απομακρύνονται απορρίμματα και φερτά υλικά

Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού, μετά τις εργασίες συντήρησης των ρεμάτων, που μέχρι στιγμής έχουν οδηγήσει στον καθαρισμό του κεντρικού ρέματος στη Ν. Μηχανιώνα (περιοχή λαϊκής), της Αγ. Μαρίνας στην παραλία της Επανομής και της εισόδου της Περαίας, στην οδό Αμπελοκήπων, βρίσκει νέο σύμμαχο στο έργο της.

Τα ειδικά οχήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρμοδιότητα της οποίας αποτελούν οι καθαρισμοί των υδατορεμάτων, ανέλαβαν δράση στο μεγάλο ρέμα της Ν. Μηχανιώνας, στην περιοχή Καρνάγιο, απομακρύνοντας απορρίμματα και φερτά υλικά που ανακόπτουν τη ροή του νερού, αυξάνοντας σημαντικά την πλημμυρική επικινδυνότητα κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Το σύνολο των παρεμβάσεων ενσωματώνεται σε μια σφαιρική προσέγγιση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, που εκτός από τον καθαρισμό των ρεμάτων συμπεριλαμβάνει 

• την ολοκλήρωση της υδραυλικής μελέτης και της οριοθέτησης των 14ων ρεμάτων του Δήμου, προϋπολογισμού 7.200.000,00 ευρώ, αλλά και
• τα έργα αποκατάστασης των πρανών, μετά τη θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2016, στις θέσεις «Αγνάντι» Επανομής, «ΠΙΚΠΑ» Αγίας Τριάδας και Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ.


Στόχος και βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού, η θεμελίωση αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των πολιτών, μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού αντιπλημμυρικού πλέγματος προστασίας, της εξάλειψης κάθε πιθανού κινδύνου και της προστασίας τόσο των δημοτών, όσο και των περιουσιών τους.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.