Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Κοντοδεσπότι της Εύβοιας.

Η πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν δύο χωριά, το Κοντοδεσπότι και ο Σταυρός καθώς και η Ιερά Μονή Γοργοεπικόου.

 Πτητικά μέσα αναμένεται να ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας ενώ στην περιοχή βρίσκονται επί ποδός 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος 6 Α/Φ, 7 Ε/Π και 2 Συντονιστικά Ε/Π του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετακινήθηκαν περίπου 500 άτομα προς τα Ψαχνά τα οποία θα μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Σημειώνεται ότι το πύρινο μέτωπο ήταν εμφανές σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Εύβοιας, Γιώργο Ψαθά το πύρινο μέτωπο είναι τριπλό. Όπως ανέφερε το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε ένα τέταρτο, ενώ όπως σημείωσε από τις φλόγες, δεν υπάρχει καμία ζημιά σε σπίτια, παρά μόνο δυο αποθήκες και μια κτηνοτροφική μονάδα που έχουν καεί. Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.  «Η φωτιά εκδηλώθηκε στις τρεις το μεσημέρι σε ένα σημείο περίεργο πλησίον του δρόμου, όπου δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα, αυτό μας προβληματίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

 

enikos.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.