Έρχονται ισχυρές καταιγίδες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή - Τι προβλέπει το Northmeteo (χάρτης)

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή - Τι προβλέπει το Northmeteo (χάρτης)

Διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας με ισχυρές καταιγίδες τον καιρό της χώρας μας σταδιακά από την Παρασκευή (15/6/2018).
Πιο συγκεκριμένα,

αν και η εν λόγω διαταραχή δεν θα παρουσιάζει χαρακτηριστικά οργανομένης ύφεσης, ωστόσο θα προκαλέσει ασταθείς συνθήκες στη χώρα μας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας αυτής είναι τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσά διαθέσιμης δυναμικής ενέργειας (CAPE έως και 2000 J/Kg) που φαίνεται να υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, ποσά ενέργειας, τα οποία μπορούν εν δυνάμει να μετατρέπονται σε κινητική ενέργεια δημιουργώντας καταιγίδες.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ιδιαίτερα ισχυρών καταιγίδων κυρίως σε ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Σήμερα ωστόσο θα αναλύσουμε μόνο τον καιρό της Παρασκευής. Μείνετε συντονισμένοι στο NorthMeteo για να ενημερώνεστε μέσα από τα τακτικά δελτία πρόγνωσης, καθώς η αστάθεια ήρθε για να μείνει πιθανότατα και την ερχόμενη εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα για αύριο Παρασκευή αναμένουμε νεφώσεις με μπόρες/καταιγίδες στα δυτικά ήδη από τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα εδώ (δυτική Στερεά, Ήπειρος και δυτική Μακεδονία) δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά.
Μέσα στην ημέρα και κυρίως προς το απόγευμα αναμένεται σταδιακά καταιγίδες να αναπτύσσονται αρχικά στα ορεινά της υπόλοιπης Στερεάς, της Εύβοιας, της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Μακεδονίας, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάζουν και πεδινά τμήματα των περιοχών αυτών (κυρίως από Θεσσαλάι και βορειότερα).
Μπόρες ή όμβροι δεν αποκλείονται και στα ορεινά της Ρόδου και της Κρήτης μετά το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Ο καιρός ΔΕΝ αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση μέσα στο βράδυ. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 4 και τοπικά στα νοτιότερα 5-6 μποφόρ, στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ (πλην ΝΑ Αιγαίου όπου θα παραμείνουν ΒΔ 3-4 μποφόρ).
Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 26-28°C στα δυτικά και τα θαλάσσια/νησιωτικά τμήματα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αγγίξει τοπικά τους 30-31°C (στο βόρειο Έβρο τοπικά έως 33°C).

καταιγίδες κακοκαιρία Σαββατοκύριακο χάρτης

www.northmeteo.gr/

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.