Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηNASA: Εντόπισαν μια «δεύτερη» Γη - Βρίσκεται 40 έτη φωτός μακριά

NASA: Εντόπισαν μια «δεύτερη» Γη – Βρίσκεται 40 έτη φωτός μακριά

- Advertisement -

Ο εξωπλανήτης, που ονομάζεται «Gliese 12b», είναι ελαφρώς μικρότερος από τη Γη και θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος

Σε μία νέα ανακάλυψη προχώρησε η NASA που έκανε γνωστό ότι εντόπισε έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη, 40 έτη φωτός μακριά, μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει στο μέλλον την ανθρώπινη ζωή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, ο εξωπλανήτης, που ονομάζεται «Gliese 12b», είναι ελαφρώς μικρότερος από τον πλανήτη μας και έχει εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι αστρονόμοι σχεδιάζουν τώρα να αναλύσουν τον Gliese 12b για να προσδιορίσουν εάν έχει μια ατμόσφαιρα παρόμοια με τη Γη, η οποία θα μπορούσε να αποκαλύψει εάν ο εξωπλανήτης μπορεί να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία για να σχηματιστεί νερό στην επιφάνειά του – μια απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη της ζωής.

Ο Gliese 12b έχει χαρακτηριστεί ως ο «πλησιέστερος, πιο εύκρατος κόσμος στο μέγεθος της Γης μέχρι σήμερα» και είναι υποψήφιος για μελλοντική εξερεύνηση από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA.

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων χρησιμοποίησε το TESS (Δορυφόρος Έρευνας Διέλευσης Εξωπλανητών) της NASA για να αποσαφηνίσει την ακριβή θέση του Gliese 12b.

«Ο Gliese 12b αντιπροσωπεύει έναν από τους καλύτερους στόχους για να μελετήσουμε εάν οι πλανήτες μεγέθους της Γης που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δροσερά αστέρια μπορούν να διατηρήσουν την ατμόσφαιρά τους, ένα κρίσιμο βήμα για την κατανόησή μας όσον αφορά στην κατοικησιμότητα σε πλανήτες σε ολόκληρο τον γαλαξία μας», δήλωσε ο Shishir Dholakia, διδακτορικός φοιτητής στο Κέντρο Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

«Επειδή ο Gliese 12b βρίσκεται μεταξύ Γης και Αφροδίτης σε θερμοκρασία, η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά για τα μονοπάτια κατοικιμότητας που ακολουθούν οι πλανήτες καθώς αναπτύσσονται», πρόσθεσε.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα