Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΗ Google αποκάλυψε την μεγαλύτερη αλλαγή στη μηχανή αναζήτησής της τα τελευταία...

Η Google αποκάλυψε την μεγαλύτερη αλλαγή στη μηχανή αναζήτησής της τα τελευταία 25 χρόνια

- Advertisement -

Η Google αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη αλλαγή στη μηχανή αναζήτησης τα τελευταία 25 χρόνια καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας αγωνίζεται για να συμβαδίσει με το OpenAI του ChatGPT.

Η Google καταγράφει αθόρυβα τη φωνή σας – Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να εμφανίζει απαντήσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη ύστερα από μια αρχική δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Σημαίνει ότι οι απαντήσεις σε ερωτήσεις θα εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης αντί για μια λίστα με συνδέσμους.

Η Google λέει ότι η λειτουργία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί δισεκατομμύρια φορές στην πειραματική φάση, αλλά τώρα κυκλοφορεί ευρέως. Ξεκίνησε πρώτα στις ΗΠΑ πριν κυκλοφορήσει σε περισσότερες χώρες «σύντομα».

Οι ανησυχίες και η απάντηση της Google

Έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να βλάψει τους δημιουργούς περιεχομένου και τους εκδότες που βασίζονται στην επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων τους.

Ωστόσο, η Google ισχυρίζεται ότι η λειτουργία αυτή – γνωστή ως AI Overviews – οδηγεί τους ανθρώπους στο να “επισκέπτονται μεγαλύτερη ποικιλία ιστότοπων για βοήθεια σε πιο σύνθετες ερωτήσεις”.

«Βλέπουμε ότι οι σύνδεσμοι που περιλαμβάνονται στην “AI Overviews” κάνουν περισσότερα κλικ απ’ ό,τι αν η σελίδα είχε εμφανιστεί ως παραδοσιακή καταχώριση στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο ερώτημα», δήλωσε η αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Google Search, Liz Reid. «Καθώς επεκτείνουμε αυτή την εμπειρία, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην αποστολή πολύτιμης επισκεψιμότητας σε εκδότες και δημιουργούς».

Υπήρξαν επίσης ερωτήματα σχετικά με την ακρίβεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη αφού το εργαλείο δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης αρνήθηκε να δημιουργήσει εικόνες λευκών ανθρώπων ακόμη και όταν της ζητήθηκε ρητά. Σε απάντηση σε αιτήματα για εικόνες των ιδρυτών της Αμερικής – όλοι λευκοί άνδρες – η λειτουργία Gemini AI της Google συμπεριέλαβε γυναίκες και άτομα από εθνικές μειονότητες.

Αυτή η τελευταία κίνηση έρχεται καθώς η Google αγωνίζεται να συμβαδίσει με την OpenAI, η οποία ανακοίνωσε τις δικές της μεγάλες ενισχύσεις AI τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός βελτιωμένου chatbot που μπορεί να δει φωτογραφίες και ακόμη και να σας μιλήσει σαν μια υπερφορτωμένη Siri.

πηγή:enikos.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα