Τα πιο συχνά όνειρα και η ερμηνεία τους: Ειδικός αποκαλύπτει τι σημαίνουν στον ύπνο ατυχήματα, σεξ, χρήματα

Τα πιο συχνά όνειρα και η ερμηνεία τους: Ειδικός αποκαλύπτει τι σημαίνουν στον ύπνο ατυχήματα, σεξ, χρήματα

Πιστεύετε ότι τα όνειρα που βλέπουμε σχετίζονται με την καθημερινότητά μας επειδή ο εγκέφαλος εξακολουθεί να είναι ενεργός, παρά το γεγονός ότι κοιμόμαστε;

Ή μήπως είναι τυχαία και δεν έχουν καμία σχέση με τις εμπειρίες της ζωής μας; Οποια κι αν είναι η απάντηση, υπάρχουν κάποια κοινά όνειρα που λίγο πολύ όλοι έχουμε δει κατά καιρούς στη ζωή μας. Ποια είναι όμως η ερμηνεία τους;

Η συγγραφέας Theresa Cheung στο νέο της βιβλίο Dream Decoder αναλύει τις έννοιες πίσω από όνειρα που έχουν να κάνουν με την απιστία, τα ατυχήματα, το σεξ, τα χρήματα και άλλα.

Αργοπορία
Η καθυστέρηση σε ένα event έχει πολλές έννοιες που υποδηλώνουν κάποιες δυσκολίες όσον αφορά κάποια πτυχή της ζωής σας, εξηγεί στο βιβλίο της η Cheung.


Μπορεί να σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης ή αυτοεκτίμησης ή αδυναμία αντιμετώπισης πρακτικών θεμάτων.

Η αργοπορία μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε αδυναμία ελέγχου, ιδιαίτερα κατά την τήρηση deadlines, προσθέτει.

«Γενικότερα η αργοπορία στο όνειρο μπορεί να είναι μια προειδοποίηση που υποδηλώνει ότι πρέπει να είστε πιο οργανωμένοι και πειθαρχημένοι», λέει.

Σε άλλες περιπτώσεις, ένα όνειρο που έχει να κάνει με καθυστέρηση μπορεί να είναι ώθηση για «να σας κάνει να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας και ειδικότερα μια κατάσταση που ενδεχομένως αποφεύγετε». Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι λυπάστε που δεν εκμεταλλευτήκατε, όπως έπρεπε, κάποιες ευκαιρίες.

Γύμνια
Το να βλέπετε τον εαυτό σας γυμνό ή μερικώς γυμνό σε όνειρό δείχνει ότι αισθάνεστε πιο ευάλωτος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

«Ίσως κρύβετε κάτι ή δεν είστε πραγματικά ο εαυτός σας απέναντι σε ανθρώπους ή καταστάσεις», γράφει η Theresa.

«Ή ίσως πάλι προσπαθείτε πολύ να εντυπωσιάσετε τους άλλους, αλλά καταβάθος φοβάστε ότι προκαλείτε απογοήτευση», προσθέτει.

 

Σε άλλες περιπτώσεις, το γυμνό στον ύπνο μας μπορεί να είναι η ενδόμυχη θέληση να απεμπλακούμε από τα ταμπού του παρελθόντος και να είμαστε ειλικρινείς, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Ατυχήματα
Τα τροχαία ατυχήματα, πτώσεις ή ατυχήματα με αεροπλάνο σε όνειρο μπορεί να είναι μια προειδοποίηση για να είστε σε εγρήγορση για πιθανό κίνδυνο.

«Το υποσυνείδητό έχει παρατηρήσει κάτι και θέλει να επιστήσει την προσοχή σας», εξηγεί η Theresa.

 

«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχετε ένα ατύχημα, απλώς ότι απαιτείται μεγαλύτερη επαγρύπνηση αν θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας», προσθέτει.

Ένα άλλο νόημα θα μπορούσε να είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα που αποφεύγετε ή ότι οι αξίες σας έρχονται σε κόντρα με άλλους.

Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κινδυνεύετε να χάσετε τον έλεγχο.

Σεξ
Τα όνειρα που έχουν να κάνουν με το σεξ δεν αφορούν την ίδια την πράξη. Περισσότερο υποδηλώνουν την ανάγκη σας να συνδεθείτε σε ένα βαθύτερο επίπεδο ή ίσως την έλλειψη οικειότητας σε μια υπάρχουσα κατάσταση.

«Η ταυτότητα του σεξουαλικού σας συντρόφου στο όνειρο είναι ζωτικής σημασίας για την ερμηνεία, καθώς αντιπροσωπεύει πτυχές του εαυτού σας που πρέπει να ανακαλύψετε», εξηγεί η Theresa.

 

«Αν για παράδειγμα, πρόκειται για κάποιο πρόσωπο που στην πραγματική ζωή δεν είναι σύντροφός σας, μπορεί να υπάρχει κάτι που σας ιντριγκάρει σε αυτό το άτομο, ένας θαυμασμός», προσθέτει.

Εξηγεί επίσης ότι οτιδήποτε σχετίζεται με το σεξ στα όνειρα μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην πραγματική ζωή ή περιπέτεια.

Χρήματα
Είτε πρόκειται για μετρητά είτε με κάρτα (αφού ζούμε σε μια digital εποχή), τα όνειρα που έχουν να κάνουν με χρήματα συμβολίζουν την συναισθηματική ασφάλεια.

«Το να βγάζετε χρήματα ή να ξοδεύετε υποδηλώνει την επιθυμία σας να είστε πιο γενναιόδωροι ή εξωστρεφείς», γράφει η Theresa στο Dream Decoder Journal.

«Ονειρα με συναλλαγή χρημάτων υποδηλώνουν ότι πρέπει να αποδεχτείτε ή να ζητήσετε συναισθηματική υποστήριξη», προσθέτει.

 

Το κέρδος χρημάτων μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι πολύτιμο που πρέπει να μάθετε για τον εαυτό σας ενώ η απώλεια χρημάτων στο όνειρο, ίσως συμβολίζει την απώλεια μιας ευκαιρίας.

Θάνατος
Συχνά παρερμηνευμένο, τα όνειρα του θανάτου δεν είναι κακός οιωνός και φυσικά δεν σημαίνουν ότι εσείς ή κάποιο στενό πρόσωπο θα πεθάνει.

«Τα όνειρα που έχουν να κάνουν με τον θάνατο είναι συνήθως σημάδι θετικής αλλαγής, της διαγραφής του παρελθόντος και της νέας αρχής», γράφει η Theresa.

Ο θάνατος στο όνειρο υποδηλώνει εσωτερική ανάπτυξη και πρόοδο και όχι κάτι κακό.

Εάν ένας έρωτας ή κάποιος που γνωρίζετε πεθαίνει στο όνειρό σας, μπορεί να υποδηλώνει ότι οι σχέσεις σας με αυτό το άτομο εξελίσσονται.

 

«Εναλλακτικά, το άτομο που πεθαίνει μπορεί να αντιπροσωπεύει μια πτυχή του εαυτού σας που πρέπει να μετασχηματιστεί: μια φάση που πρέπει να τελειώσει και μια νέα να ξεκινήσει», εξηγεί η Theresa.

Εάν αυτός που πεθαίνει είναι ξένος, μπορεί σημαίνει ότι αισθάνεστε ότι δεν έχετε τη ζωή στα χέρια σας και πρέπει να το ελέγξετε περαιτέρω.

Φωτιά
Οι πυρκαγιές ή περιστατικά που σχετίζονται με τη φωτιά, (όπως ηφαίστεια ή πυροτεχνήματα) μπορεί να υποδηλώνουν ότι παθιασμένα συναισθήματα σας κατακλύζουν.

«Η φωτιά καθαρίζει, φωτίζει και αποτελεί πηγή ζωής, οπότε θα μπορούσε να σημαίνει προσωπική αλλαγή ή φώτιση», λέει η Theresa.

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι απειλείστε ή τραυματίζεστε στο όνειρό σας, ίσως βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο, ενδεχομένως «παίζετε με τη φωτιά».

Η Theresa εξηγεί ότι το όνειρο της φωτιάς μπορεί επίσης να σημαίνει κάτι που χρειάζεται επειγόντως την προσοχή σας, δεν μπορεί να αποφευχθεί και μπορεί να είναι καταστροφικό για εσάς ή τη ζωή σας.

Συμπληρώνει επίσης ότι εάν εμφανιστεί στο όνειρό σας ένας πυροσβέστης ή πυροσβεστήρας, μπορεί το όνειρο να θέλει να σας πει να ελέγχετε τα συναισθήματά σας.

Λουλούδια και πτηνά
Τα πτηνά ή σμήνος πουλιών σε ένα όνειρο είναι συνήθως καλό σημάδι. Αποτελούν σύμβολο ελευθερίας και χαράς, καθώς και ελπίδας και φιλοδοξίας.

Το ύψος στο οποίο πετάει ένα πουλί καθώς και το είδος του πουλιού είναι εξίσου σημαντικά.

«Οι αετοί, τα γεράκια και πολλά άλλα αρπακτικά πουλιά μπορεί να φαίνονται απειλητικά, αντικατοπτρίζουν όμως συνήθως την ανασφάλεια - αν και οι αετοί μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν δύναμη και υπερηφάνεια», λέει η Theresa.

«Τα πουλιά που τιτιβίζουν από την άλλη, όπως τα καναρίνια ή τα σπουργίτια σημαίνουν έμπνευση, ελπίδα, μια νέα αρχή. Η κουκουβάγια, επίσης, είναι παραδοσιακά ένα πλάσμα σοφίας και διορατικότητας », προσθέτει.

Ένα τραυματισμένο πουλί όμως μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Και τα λουλούδια στα όνειρα όμως είναι θετικός οιωνός. Αποτελούν σύμβολο ομορφιάς, καλοσύνης, αγάπης και χαράς. Θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν την θέληση σας για πίστη ή συμπόνια.

«Εδώ το χρώμα είναι που παίζει ρόλο: το λευκό (κρίνος ή λευκό τριαντάφυλλο) σημαίνει καθαρότητα, το μπλε (γιασεμί) ηρεμία, το μοβ (βιολέτα) περιπέτεια, το ροζ (τριαντάφυλλο) τρυφερότητα, το πορτοκαλί (τουλίπες) δημιουργικότητα και το κίτρινο (μαργαρίτα) διάθεση για παιχνίδι», γράφει η Theresa.

Απιστία
Τα νέα είναι ευχάριστα! Αν δείτε στον ύπνο σας απιστία σε βάρος σας δεν σημαίνει ότι θα εξαπατηθείτε και στην πραγματική σας ζωή, υποστηρίζει η Theresa. Ωστόσο, μπορεί να σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει με τη σχέση σας.

«Συχνά αποτελεί ένδειξη ότι η σχέση σας δεν σας ικανοποιεί με τον τρόπο που θέλετε», γράφει η Theresa.

«Μπορεί να αισθάνεστε παραμελημένοι ή φοβισμένοι ότι ο σύντροφός σας μπορεί να σας εγκαταλείψει ή να σας προδώσει».

«Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση πάντως, αν δείτε τον εαυτό σας να απιστεί σε βάρος του/της συντρόφου σας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκπληρώνετε την βαθιά σας επιθυμία. Πιθανώς σημαίνει ότι υπάρχει κάποια πτυχή της προσωπικότητάς σας που πρέπει να αφομοιώσετε μέσα σας», προσθέτει.

Με άλλα λόγια, ίσως είστε μπερδεμένοι και αμφιταλαντεύεστε αν πρέπει να μείνετε ή να φύγετε από τη σχέση.

Τέλος η Theresa γράφει αν το τρίτο πρόσωπο είναι ξένο και δεν υπάρχει στην πραγματική σας ζωή σημαίνει ότι στη σχέση σας λείπει ο ενθουσιασμός.

Πέταγμα χωρίς φτερά
Αυτό κι αν είναι ένα κοινό όνειρο! Αν δείτε όνειρο ότι πετάτε σχεδόν πάντα είναι θετικό σημάδι.

«Είναι ένας προμήνυμα για κάτι που θα έρθει στη ζωή σας και θα δώσει θετική ώθηση. Ισως πάλι νιώθετε ότι έχετε επιτύχει κάτι ή ότι βρίσκεστε στο χείλος μιας μεγάλης επιτυχίας», προσθέτει.

Μπορεί να σχετίζεται με σχέσεις, επαγγελματική επιτυχία ή οικογενειακή επιτυχία.

Η Theresa εξηγεί στο βιβλίο ότι η κατεύθυνση στην οποία πετάτε είναι επίσης σημαντική.

«Δώστε προσοχή στην κατεύθυνση στην οποία πετάτε: προς τα πάνω υποδηλώνει πνευματική ανάπτυξη ή φιλοδοξία. Προς τα κάτω, αποφασιστικότητα και δύναμη».

«Το να πετάς προς τα πίσω σημαίνει χαρούμενες και ευχάριστες αναμνήσεις», προσθέτει.

 

Πηγή: iefimerida.gr