Μόσιαλος: Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων

Μόσιαλος: Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στο σχέδιο μετάβασης από τις διακοπές στην καθημερινότητα προκειμένου η Ελλάδα να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, ενώ άφησε πολλές ελπίδες για τον εμβόλιο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής του LSE, έκανε λόγο για κατάρτιση ενός σχεδίου προς όλους τους τομείς. «Επιχειρήσεις σε συνεργασία με την κυβέρνηση, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών φτιάχνουν τα πλάνα για την μετάβαση στο φθινόπωρο ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι υπάρχουν 7 εμβόλια στην τελική φάση των δοκιμών, 17 εμβόλια στην 2η φάση κλινικών δοκιμών και 25 στην 1η φάση δηλαδή 49 εμβόλια σε εξέλιξη, ενώ τόνισε ότι 1 στα 5 από τα εμβόλια που θα δοκιμαστούν είναι πιθανό να είναι πετυχημένο. Επομένως, όπως εξήγησε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έγκριση του εμβολίου τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα διευκρίνισε πως αν είναι 70% αποτελεσματικό τότε και το κάνει η πλειοψηφία του πληθυσμού τότε θα αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης, αν είναι 50% ακόμα και όλοι να το κάνουμε δεν τελειώνουμε με την υπόθεση της πανδημίας και θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε