Τι μαρτυρά για εμάς, η μεριά του κρεβατιού που κοιμόμαστε

Τι μαρτυρά για εμάς, η μεριά του κρεβατιού που κοιμόμαστε

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε πάνω σε 3.000 ενηλίκους, που διεξήγαγε το Premier Inn

όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού ξυπνούν πιο ευτυχισμένοι και καλύτερα ετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των πιέσεων και υποχρεώσεων της καθημερινής ζωής, ενώ εκείνοι που κοιμούνται στην δεξιά πλευρά είναι πιο πιθανό να γκρινιάζουν και έχουν μια πολύ πιο αρνητική στάση. Η έρευνα ανέφερε ότι "πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού νιώθουν ότι έχουν μια πιο θετική άποψη για τη ζωή, σε σύγκριση με το 18% εκείνων που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά".

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι αυτή η θετική ενέργεια οδηγεί σε αύξηση της αυτοπεποίθησης και σε μεγαλύτερη ικανοποίηση στον επαγγελματικό τομέα. Επίσης, όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού, είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε θέση μόνιμης απασχόλησης, και να αντιμετωπίζουν καλύτερα μια κρίση απ'ότι το άλλο τους μισό. Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι το 31% των «αριστερών» αγαπά τη δουλειά τους σε σύγκριση με το 18% των «δεξιών», οι οποίοι ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι μισούν τη δουλειά τους, όπως αναφέρει το womenonly.gr.

Μια παρόμοια μελέτη σε 1.000 ενήλικους από την εταιρία κατασκευής κρεβατιών και στρωμάτων Sealy UK έδειξε ότι όσοι κοιμούνται στην αριστερή μεριά έχουν 8% περισσότερες πιθανότητες να αγαπούν τη δουλειά τους και να έχουν πολλούς καλούς φίλους. Από την άλλη, όσοι κοιμούνται στη δεξιά μεριά τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερο τη μοναξιά τους, αλλά και να έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από τους συντρόφους τους. Έχει όμως τελικά τόση σημασία η πλευρά στην οποία επιλέγουμε να κοιμηθούμε; Σύμφωνα με το Premier Inn, το 75% του πληθυσμού αρνείται να αλλάξει την επιλογή του. Ο ειδικός ύπνου του Sealy, Neil Robinson, πιστεύει ότι τα ζευγάρια θα έπρεπε να επικεντρωθούν περισσότερο στο να συμπληρώνουν 8 ώρες ύπνου, λέγοντας: «Το να ξυπνάς με καλή διάθεση κάθε πρωί έχει λιγότερο να κάνει με το από ποια πλευρά κοιμάσαι και περισσότερο με το να συμπληρώνεις 7,5 με 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ σε ένα άνετο κρεβάτι. "

 

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.