Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΤσελέντης για Κρήτη: Θα κρατήσουν για μήνες οι μετασεισμοί

Τσελέντης για Κρήτη: Θα κρατήσουν για μήνες οι μετασεισμοί

Στην επιτάχυνση που είχε ο σεισμός που «χτύπησε» την Κρήτη την περασμένη Δευτέρα αλλά και τους πολλούς μετασεισμούς απέδωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης τις πολλές ζημιές που έχουν γίνει στην περιοχή, ενώ παρατήρησε πως η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά αλλά θα κρατήσει για μήνες.

Όπως είπε ο κ, Τσελέντης μιλώντας στο MEGA για πρώτη φορά καταγράφηκε τόσο μεγάλη επιτάχυνση που έφτασε τα 0,8 G και εκεί οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το γεγονός πως υπάρχουν πολλές και μεγάλες ζημιές στην περιοχή. Μάλιστα, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί πολύ γρήγορα κατά 15 εκατοστά το Αρκαλοχώρι, καθώς εκεί βρισκόταν το επίκεντρο.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ακολουθία συνεχίζει. Έχουμε καταγράψει 14 σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ, ενώ ο χθεσινός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει», τόνισε ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε ότι η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχίσει για μήνες. Επιπλέον, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν επισκευές όταν βρίσκεσαι στο μέσο μετασεισμικής ακολουθίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου