Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΣαρηγιάννης: Η αυξητική πορεία του ιού επιβραδύνεται

Σαρηγιάννης: Η αυξητική πορεία του ιού επιβραδύνεται

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα σημειωθεί μια ελαφρά αυξητική πορεία, κοντά στα 3.000 κρούσματα, κάτι που όμως δεν είναι αρνητικό αν κάνουμε πολλά τεστ. Το κακό σενάριο θα είναι να πάμε στην πορεία που είχαμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου.

Επίσης ανέφερε πως τις τελευταίες 5 ημέρες παρατηρείται μια επιβράδυνση της αυξητικής πορείας του ιού, η οποία οφείλεται στις συρροές που έχουν να κάνουν με τη νυχτερινή διασκέδαση.Όπως είπε ο καθηγητής, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι τα μοντέλα δείχνουν και αυξητικούς ρυθμούς, όμως αν πάρουμε μέτρα μπορούμε να τους προλάβουμε.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα σημειωθεί μια ελαφρά αυξητική πορεία, κοντά στα 3.000 κρούσματα, κάτι που όμως δεν είναι αρνητικό αν κάνουμε πολλά τεστ. Το κακό σενάριο θα είναι να πάμε στην πορεία που είχαμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου. «Πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία με αυξημένα και στοχευμένα τεστ και διευκόλυνση στον εμβολιασμό», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα